A Bohemian Betyars és a Parno Graszt új közös dala: A falu rossza

A magyar speed-folk-punk és cigányzene két kiemelkedő képviselője, a Bohemian Betyars és a Parno Graszt új közös szerzeménnyel örvendezteti meg a rajongókat. A 'A falu rossza' című dal egy híres népdal modern betyárosított változata, amely a két zenekar közötti mély barátságot és zenei összhangot tükrözi.

A Bohemian Betyars, amely idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját, egy grandiózus bulival készül a Budapest Park színpadára, ahol az idei év egyetlen önálló budapesti koncertjét is megtartják. A Parno Graszt, amely hosszú évek óta a Bohemian Betyars állandó tettestársa, természetesen ezen a napon is velük lesz. A két zenekar közötti barátság már korábbi közös dalokban is megmutatkozott, mint például a Ha menni akarok és a Kelen Shavo.

Palágyi Máté Kakas, a Bohemian Betyars egyik frontembere, gyerekkorától kezdve csodálja a Parno Graszt zenéjét, és egy pécsi koncerten kezdődött az ismerkedés a két csapat között. Azóta számos közös koncertet adtak, amelyek a nyarak kiemelkedő eseményei lettek számukra. A most megjelenő A falu rossza című dal a kirekesztettség érzéséből indul ki, de a Bohemian Betyars sajátos stílusában újraértelmezi ezt az érzést.

A dalhoz készült videoklip Giuliano Salvatore rendezésében készült, amely Palágyi esküvői videójának hangulatát idézi fel. A klip forgatása 15 órán át tartott, és a lagzis hangulatot sikerült megteremteniük. A A falu rossza című dalt és a hozzá tartozó videoklipet először május 31-én a Budapest Parkban mutatják be élőben.