„Tibi most szabadult, beütött a herbál” – történet a 4-6-os villamosról - videó

A Bankrupt együttes új slágere a négyes-hatos villamos világát örökíti meg, melyet a modern ska-punk ritmusai és a tömegközlekedési akciójelenetek tematikájára épülő videó tesz teljessé.

A több mint 25 éve működő punk-rock Bankrupt zenekar legújabb dalában a négyes-hatos villamos mindennapjait tárja a hallgatók elé, mintha csak Sir David Attenborough lenne a narrátor. A modern ska-punk stílusú szám refrénje könnyen megjegyezhető, különösen azok számára, akik gyakran utaznak ezen a vonalon.

A dalhoz készült videó a tömegközlekedés izgalmas pillanatait helyezi középpontba, és a nemzetközi közönség számára is elérhető, hiszen az angol változat is elkészült. A klipet filmek híres buszos, metrós, villamosos jeleneteiből vágták össze.

A zenekar korábbi, társadalomkritikus slágerei után most egy kevésbé politikai témát választottak, de a megjelenés időzítése miatt mégis belekerültek a szövegbe utalások az önkormányzati kampányra és Budapest egyik legnagyobb problémájára. A legújabb, Négyes-Hatos című számukban olyan sorok vannak, mint a “Tibi most szabadult, beütött a herbál, minden utasba belekötött már;” “Nem túl biztonságos, utálom, mint Budapestet Lázár János”; és a Cominót hol körúti fegyencjáratnak, hol síneken guruló no-go zónának nevezik.

A dalt és hozzá a klipet meglepően jókor publikálták: Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egyik nagy kampányígérete, hogy felállítaná a BKK-rendészetet, hogy a budapesti utasok “biztonságos és kulturált körülmények között utazhassanak”.