Rosszul lett Oszter Sándor özvegye a balatoni villában

A 77 éves zongoraművész, Failoni Donatella váratlanul rosszul lett a Balaton partján lévő otthonában, és most diósjenői otthonában lábadozik.

A 2021-ben elhunyt Oszter Sándor özvegye, Failoni Donatella az elmúlt hónapokban több egészségügyi problémával is megküzdött. A balatoni házában történt váratlan rosszullét után orvosai két hét pihenésre intették. A zongoraművésznek leesett a vérnyomása, és elájult, ami miatt pillanatok alatt kórházi ellátásra szorult.

"Én az imádott balatoni házban tevékenykedtem, amikor hirtelen elájultam, nagyon bevágtam a fejem" – idézte fel a történteket Donatella, aki szerencsére lánya, Alexandra segítségével került haza Diósjenőre.

Az eset után a zongoraművész átesett egy koponya CT-n, amely szerencsére nem mutatott komolyabb problémát, de agyrázkódást szenvedett, ezért most legalább két hétig ágynyugalomra kényszerül. Donatella elárulta, hogy a rosszullétet vérnyomásproblémák okozták, és úgy érzi, a változékony időjárás is megviseli az egészségét.

"Egyik éjjel még mínuszok vannak, pár nappal később meg huszonhét fok; ez számomra nagyon megterhelő" – sóhajtotta a zongoraművész.

Tavaly novemberben Donatella kezét a lánya kutyája harapta meg, ami miatt kórházi ellátásra szorult, és kérdésessé vált, hogy képes lesz-e a sérülés után zongorázni. Szerencsére csak rövid ideig kellett a hangszer nélkül maradnia, és bár a keze még mindig fáj, minden nap gyakorol. A kutyatámadás után szürkehályogot is diagnosztizáltak nála, amit két műtét követett. A szeme állapota javult, de a legutóbbi rosszullét miatt ismét pihenőre kényszerül.