Az MTK utánpótlása világszinten is az elitben található

Az MTK Budapest bekerült a világ legjobb labdarúgó-akadémiáit rangsoroló lista élmezőnyébe, ahol a saját nevelésű és nemzetiségű játékosok arányát tekintve kiemelkedő eredményt ért el.

Az MTK Budapest a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) által készített legújabb listán a huszadik helyet szerezte meg. A CIES 58 bajnokság körülbelül ezer csapatát vizsgálta meg, és megállapította, hogy az MTK keretében a játékosok 81 százaléka magyar, míg a fele saját nevelésű. Az MTK honlapjának csütörtöki beszámolója alapján ezek az adatok összhangban állnak a klub által korábban kitűzött stratégiával, amelyet folyamatosan nyomon követnek. Selei András klubigazgató szerint mindig öröm, ha a külső elismerés is megerősíti a klub munkáját. Hozzáfűzte, hogy az eredményesség is fontos, és a csapat a bajnoki hajrában a tabella első felében, hatodik helyen áll.

A CIES-listán egy másik magyar csapat, a Paksi FC is szerepel, az ötvenedik helyen, mivel keretének minden tagja magyar, és 21 százaléka saját nevelésű. A Pakson kívül még hét csapat büszkélkedhet azzal, hogy nincs egyetlen légiósa sem, köztük az Athletic Bilbao, amely az egész rangsort 62 százalékos saját nevelési aránnyal vezeti.