Mindenkinek van egy terve, amíg jól szájba nem vágják

Könnyen lehet, hogy az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 78 éves történetének egyik legemlékezetesebb párharca zajlik éppen. A Minnesota Timberwolves a hatodik mérkőzésen 115–70-re kiütötte a bajnok Denver Nuggets csapatát, ezzel 3-3-ra kiegyenlítve a párharcot.

Az NBA történetében ritkán látható, hogy a bajnoki címvédőt ilyen nagy különbséggel verjék meg. A Timberwolves és a Nuggets csatája a hetedik, döntő mérkőzésig tart, amely a túlélésről és a továbbjutásról dönt majd.

A meccs elején a Denver még vezetett, de a Minnesota egy 20–0-s futással gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A negyedik negyed elején, 93–63-as állásnál Michael Malone, a Nuggets edzője lehozta kezdőit, ezzel elismerve a vereséget.

Anthony Edwards kiváló teljesítményt nyújtott, ő volt a Timberwolves legjobb dobója 27 ponttal. Jaden McDaniels is fontos szerepet játszott a győzelemben, ő 21 pontot szerzett. Rudy Gobert, az év legjobb védekező játékosa, szintén hozzájárult a sikerhez.

A Timberwolves a mérkőzés végén sem lassított, a cserék egy 24–0-s sorozatot produkáltak a negyedik negyedben. A végeredmény 115–70 lett, ami az NBA egyik legnagyobb különbségű eredménye. A Timberwolves mezőnyből 46,5, a Nuggets 30,2 százalékkal dobott, a lepattanók terén is fölényben voltak (62:43), és kevesebb labdát adtak el (6 a Nuggets 12-vel szemben).

A párharc hetedik mérkőzését vasárnap rendezik, közép-európai idő szerint 22 órától.

NBA, rájátszás, 2. kör

Nyugati főcsoport

  • Minnesota Timberwolves–Denver Nuggets 115–70
  • Legjobb dobók: Edwards 27, McDaniels 21, Conley 13, Towns és Reid 10-10, illetve Jokics 22, Murray 12, Gordon 10.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3.