Marozsán Fábián búcsúja a Roland Garrostól

Marozsán Fábián és Fernando Romboli kettőse kiesett a Roland Garros páros tornájának első fordulójában, miután két szettben alulmaradtak az Australian Openen finalista Bolelli–Vavassori párossal szemben.

Marozsán és Romboli a mérkőzés során nem tudtak érvényesülni az olasz kettőssel szemben. Az első szettben egyetlen brék döntött, amit Bolelliék 1:1-nél szereztek meg, és ezt az előnyt a játszma végéig meg is őrizték. A második szettben még nagyobb fölényben voltak az olaszok, akik egyetlen játékot sem engedtek a magyar-brazil párosnak, így a végeredmény 6:4, 6:0 lett.

Ez a vereség azt jelenti, hogy Marozsán Fábián számára véget ért a francia nyílt teniszbajnokság, miután egyesben is kiesett csütörtökön, a tizedik kiemelt Grigor Dimitrov ellen. A Roland Garroson folytatódik a magyar érdekeltség, hiszen Bondár Anna a belga Minnen oldalán, Babos Tímea pedig az orosz Hromacsova társaként lép pályára a délutáni órákban. Azonban Bondár Anna és Greet Minnen kettőse is kiesett, miután két szettben 6:3, 6:2 arányban maradtak alul az Ulrikke Eikeri–Ingrid Neel norvég-észt duóval szemben.

TENISZ
ROLAND GARROS, PÁRIZS (salak, 53 478 000 euró)
PÁROS, 1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
FÉRFIAK

  • Simone Bolelli, Andrea Vavassori (olasz, 11.)–Marozsán Fábián, Fernando Romboli (magyar, brazil) 6:4, 6:0

NŐK

  • Ulrikke Eikeri, Ingrid Neel (norvég, észt, 13.)–Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:3, 6:2

Később
NŐK

  • Sara Errani, Jasmine Paolini (olasz, 11.)–Babos Tímea, Irina Hromacsova (magyar, orosz) 6:3, 6:1

A Roland Garroson így már csak Babos Tímea volt versenyben, aki párosban, az orosz Irina Hromacsjovával küzdött meg a Sara Errani–Jasmine Paolini olasz páros ellen péntek délután 16:40-től. Azonban Babos Tímea és Irina Hromacsova is kiesett a női páros első fordulójában, miután 6:3, 6:1 arányban maradtak alul az olasz duóval szemben. Ezzel a magyar teniszezők számára véget ért a Roland Garros. Babos Tímea korábbi eredményei ellenére sem tudta megismételni a tavalyi sikereket, és a magyar teniszezők közül utolsóként búcsúzott a párizsi salakpályás Grand Slam-tornától.