Leáldozóban Ronaldo csillaga, kiesett a csapata

A Cristiano Ronaldót is soraiban tudó al-Nasszr pénteken este tizenegyespárbajban veszítette el a szaúdi Király-kupát, az al-Hilal elleni, három kiállítást hozó összecsapáson 120 perc után 1–1-re álltak a felek, a végjátékban hét sorozat után született meg az 5–4-es döntés.

Az al-Hilal Alekszandar Mitrovics góljával korán vezetést szerzett a közel telt ház, majdnem 60 ezer néző előtt lejátszott találkozón. A szünet után David Ospina kapus a tizenhatoson kívülre futva ért kézzel a labdához, ami emberelőnyt eredményezett az al-Hilal számára.

A mérkőzés hajrájában több fordulatos esemény is történt. Előbb Ali al-Bulazsi piros lapot kapott egy fejelő mozdulatért, amivel egyenlő lett a létszám a pályán, majd Ajman Ahmed góljával az al-Naszr egyenlített. Még a ráadás előtt az al-Hilalnál újabb kiállítás történt, Kalidou Koulibaly a második sárga lapját kapta meg.

A kétszer tizenöt perces hosszabbításban nem született újabb gól, így a mérkőzés a büntetőpárbajig fajult. Az al-Hilal játékosai közül ketten hibáztak a tizenegyesek során, köztük Rúben Neves is. Az al-Nasszr csapatából három játékos sem tudta értékesíteni a büntetőjét, így a második sorozatban Cristiano Ronaldo hiába volt sikeres, csapata trófea nélkül maradt, és ő maga a bajnokság gólkirályi címével zárta az idényt.