Carlos Sainz a Williams csapatához szerződik

Carlos Sainz a 2025-ös szezontól kezdve a Williams Forma-1-es csapatánál folytatja pályafutását, miután elhagyja a Scuderia Ferrarit. A 29 éves spanyol versenyző két évre szóló szerződést írt alá a csapattal, ahol Alex Albon lesz a csapattársa. Sainz izgatottan nyilatkozott az ikonikus és sikeres csapathoz való csatlakozásáról, célul tűzve ki, hogy visszahozza a Williamset a mezőny elejére. A spanyol pilóta három futamgyőzelmet ért el, 23 dobogós helyezést szerzett, és 2015 óta több mint 1100 bajnoki pontot gyűjtött.

Sainz a Williamshez való átigazolásával egy alacsonyabb költségvetésű csapathoz kerül, ami potenciálisan korlátozhatja az esélyeit a bajnoki címért folytatott küzdelemben. A Williams csapat utoljára 2012-ben nyert futamot, és céljuk, hogy ismét a mezőny elejére kerüljenek. Sainz több csapat, köztük a Kick-Sauber/Audi és az Alpine ajánlatát is elutasította, mielőtt a Williamset választotta.

Jelenleg Sainz az egyéni pontversenyben az ötödik helyen áll 162 ponttal, míg Albon a 18. helyen van négy ponttal. A Williams a konstruktőrök pontversenyében a kilencedik helyen áll. Sainz átigazolásával már csak négy pilótaülés maradt szabadon a 2025-ös F1-es szezonra. A 2025-ös F1-es mezőnyben olyan versenyzők szerepelnek majd, mint Max Verstappen és Sergio Pérez a Red Bullnál, Lewis Hamilton és Charles Leclerc a Ferrarinál, valamint George Russell a Mercedesnél. Esteban Ocon, aki az Alpine-t hagyja el, a Haas csapatához csatlakozik.