Kiskorú veszélyeztetése miatt hallgatták ki a karateedzőt

Kiskorú veszélyeztetése gyanújával hallgatta ki a rendőrség a szolnoki kalandparkban egy kisfiút felrúgó karateedzőt, Agócs Tibort. A férfi beismerte tettét a rendőrségen.

A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrség július 29-én kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt hallgatta ki Agócs Tibort, aki egy szolnoki kalandparkban bántalmazott egy kisfiút. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. által közzétett, majd törölt videón látható volt, hogy a férfi erőteljesen kirúgja a gyermek lábát, mely következtében a kisfiú a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt.

Agócs Tibor, a jászberényi Yakuzák SE vezetője, a történtek után lemondott az egyesület elnökségéről, és a Magyar Karate Szakszövetség is eltiltotta a karateoktatástól. Az edző az RTL-nek adott korábbi nyilatkozatában kifejtette, hogy mélységesen sajnálja a történteket, és soha többé nem fog gyerekeket, illetve karatét oktatni. Agócs Tibor hozzátette, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek igaza volt, amikor elítélte cselekedetét, és sajnálja, hogy a miniszterelnök bizalmát is elveszítette. Az eset kirobbanása után bocsánatot kért, de később törölte az erről szóló posztokat.

A férfi hosszabb ideig tartózkodott Spanyolországban, ezért csak most tudták gyanúsítottként kihallgatni. Agócs Tibor több volt tanítványa szerint agresszív nevelési stílusban vezette az edzéseket, és fizikai, valamint lelki sérüléseket okozott nekik. Az edző ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az edzések a harcművészeti szellemiségnek megfelelően, sportszakmailag és pedagógiailag helyes módon történtek, és aki bántalmazással vádolja, azt beperli. Azonban egyre többen szólalnak fel az agresszív férfi ellen, s volt olyan is, aki szexuális erőszakkal vádolta meg az edzőt, valamint egy anyuka állítása szerint az ő kisfiát úgy megrúgta, hogy a gyermek bepisilt. Agócs Tibor azonban tagadja, hogy bárki mást bántalmazott volna, és azt mondta, hogy jogi lépéseket tesz az őt rágalmazók ellen.

A Szolnoki Rendőrkapitányság korábban azt közölte, hogy ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást garázdaság vétségének gyanúja miatt, de a Magyar Nemzet információi alapján a rendőrség ma gyanúsította meg Agócs Tibort. Egy ügyvéd szerint a videón látható jelenet lehet súlyos testi sértés kísérlete, amely minősített esetben 3 éves börtönnel büntetendő. Információink szerint több bűncselekménnyel is meggyanúsíthatják Agócs Tibort, aminek a végén akár még börtönbe is kerülhet.

Agócs Tibor önéletrajza szerint negyven éve foglalkozott kyokushin karatéval, ennek a sportágnak a szövetségi kapitánya is volt. 2020-ban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal tüntették ki, a díjat dr. Novák Katalin adta át, aki akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár volt. A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményben szólította fel, hogy adja vissza díjait. Agócs Tibor bocsánatkérésébe beleegyezett a felrúgott kisfiú édesanyja, ám Judit utána sose akarja többé látni a férfit, és természetesen kizárólag személyesen tudja elfogadni a bocsánatkérést.

Azóta a történtekről a biztonsági kamerás felvétel folytatását is megmutatta a kalandpark a TV2-nek. A videó további részében látható, hogy Agócs Tibor a rúgás után a karjánál fogva felhúzta a síró kisfiút a földről, majd többször is arcon öntötte hideg vízzel. Az edző bocsánatot kért, és állítása szerint vállalja a következményeket, de egy ügyvéd szerint tettéért akár öt év szabadságvesztés is járhat. A karateedző cáfolja, hogy más gyerekeket is bántalmazott volna, és szerinte lejárató hadjárat zajlik ellene. A rendőrség továbbra is vizsgálja az eset összes körülményét, Agócs Tibor szabadlábon hagyása mellett.