Négy Dortmund-játékos is befért a BL-döntő álomcsapatába

Szombaton 21 órakor kezdetét veszi az európai labdarúgás klubidényének legfontosabb mérkőzése, a 2023–2024-es Bajnokok Ligája-kiírás döntője, ahol a Real Madrid és a Dortmund csap össze.

A felek útját a döntőig vezető szezon során már felelevenítettük, és a finálébeli, valamint edzői rutinkülönbségekre is kitértünk. Összességében a Real Madridot tartjuk a finálé favoritjának, de a kombinált álomcsapatban négy dortmundi játékos is helyet kapott.

A játékosok idénybeli teljesítményének értékelésekor a BL-ben nyújtott produkció és a whoscored.com osztályzatai is fontos szempontok voltak.

Kapus és védelem

A kapusposzton Thibaut Courtois (Real Madrid) kapott helyet, aki sérülése után négy meccsen lépett pályára az idény hajrájában, és 7,82-es értékelést kapott. A védelemben Dani Carvajal (Real Madrid), Mats Hummels, Nico Schlotterbeck és Ian Maatsen (mind Dortmund) alkotják a négyest.

Középpálya

A középpályán Federico Valverde és Toni Kroos (mindkettő Real Madrid), valamint Julian Brandt (Dortmund) kaptak helyet. Brandt a szezon során tíz gólt és 16 gólpasszt jegyzett.

Támadósor

Az előretolt posztokon Rodrygo és Vinícius Júnior (mindkettő Real Madrid), valamint Jude Bellingham (Real Madrid) szerepelnek. Bellingham 23 gólt és 12 gólpasszt ért el az idény során.

A BL-döntősök kombinált álomcsapata

Thibaut Courtois (Real Madrid) – Dani Carvajal (Real Madrid), Mats Hummels (Dortmund), Nico Schlotterbeck (Dortmund), Ian Maatsen (Dortmund) – Federico Valverde (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Julian Brandt (Dortmund) – Jude Bellingham (Real Madrid) – Rodrygo (Real Madrid), Vinícius Júnior (Real Madrid).

Bajnokok Ligája 2023–2024, döntő

Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol) – élőben az Indexen!

London, Wembley Stadion. 21 óra. Tv: M4 Sport). V: Slavko Vincic (szlovén).

A várható kezdőcsapatok

Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can– Sancho, Brandt, Adeyemi – Füllkrug. Vezetőedző: Edin Terzic.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Nacho, F. Mendy – Valverde, Kroos, Camavinga – Bellingham – Rodygo, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

(Borítókép: Mats Hummels (balra) és Nico Schlotterbeck (jobbra) is befért az álomcsapatunkba. Fotó: Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images).