A magyar női válogatott veresége Svájcban

A magyar női labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Svájcban az Európa-bajnoki selejtező B ligájának 3. fordulójában, így a nyári kontinensbajnokság előtti első felvonásban alulmaradtak.

A kölni Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt két héttel rendezett találkozón a magyar csapat aktívan kezdett, de a svájciak szereztek vezetést a félidőben, és a mérkőzés további részében is veszélyesebben futballoztak. A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint a hűvös, esős idő ellenére a magyaroknak voltak kapura lövései, de a svájciak irányították a játékot.

A második félidőben Zeller Dóra góljával a magyar válogatott egyenlített, azonban a svájciak egy tizenegyesből hamar visszaszerezték a vezetést, és a mérkőzés végéig megőrizték előnyüket. A magyar csapat korábban döntetlent játszott az azeriekkel, és vereséget szenvedett Törökországban, így jelenleg egy ponttal a csoport harmadik helyén áll.

A következő mérkőzést a magyar válogatott ismét Svájc ellen játssza, ezúttal hazai pályán, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Svájc jelenleg százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportot. A magyar csapat a B ligában szerepel, ahol a csoportgyőztesek és a legjobb második helyezettek keresztbe játszanak a további helyekért, így közvetlenül nem juthatnak ki a kontinensviadalra. A selejtezők júliusig tartanak, és a továbbjutókat még egy párharc várja a részvételért.