Nagy Benedek a német bajnokságban folytatja

A Telekom Veszprém kézilabdakapusa, Nagy Benedek a HBW Balingen-Weilstetten csapatához szerződött kölcsönbe. A spanyol Valladolid csapatától visszatérő kapus Németországban szeretne bizonyítani.

A spanyol Valladolid férfi kézilabdacsapatának erőfeszítései ellenére, hogy Nagy Benedeket a következő idényben is náluk tartsák, a magyar kapus visszatért a Telekom Veszprémhez. A Veszprém hivatalos honlapjának bejelentése szerint Nagy Benedek kifejezett kérésére, és Nagy László sportigazgató egyetértésével a HBW Balingen-Weilstetten csapatánál folytatja pályafutását egy éves kölcsönbeadási szerződés keretében.

A HBW Balingen-Weilstetten csapata a német bajnokságban nem szerepelt jól, hiszen 30 mérkőzés után mindössze 11 pontot gyűjtve az utolsó helyen áll, így biztosan kiesik az élvonalból. Ennek ellenére a vezetőség igyekszik megerősíteni a keretet, és ebben számítanak Nagy Benedekre is.

A Balingen ügyvezető igazgatója, Felix König elmondta, hogy már egy ideje tartják a kapcsolatot a magyar kapussal és tanácsadójával. A leendő edző, Matti Flohr véleménye szerint Nagy Benedek jól fog illeszkedni a csapathoz, és jó kapcsolatot alakíthat ki az új lengyel válogatott kapussal, Mateusz Korneckivel.

A HBW Balingen-Weilstetten nemzetközi játékosokból álló csapat, amelyben izlandi, horvát, olasz és egyiptomi légiósok mellett a magyar válogatott átlövő, Leimeter Csaba is szerepel.