Különleges majális a Közlekedési Múzeumban

Szerdán a Közlekedési Múzeum, mely idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, egyedülálló majálissal lepte meg a látogatókat, ahol az új időszaki kiállítás volt a középpontban, és ezt csupán 125 forintért tekinthették meg az érdeklődők a Dízelcsarnokban.

A múzeum 1899. május 1-jén nyitotta meg a kapuit, így az idei évforduló alkalmából szervezett eseményen a Városligetből az Északi Járműjavítóig tartó klasszikus és veterán járművek felvonulásával készültek. A Dízelcsarnokban megrendezett ünnepi rendezvényen a vendégek először láthatták a "Mivel megyünk? – Energiamix a közlekedésben" című kiállítást, amely a múzeum történetének legnagyobb alapterületű tárlata, és harminchat különleges járművet, valamint hatvanöt műtárgyat vonultat fel.

A kiállítás keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között látogatható, és a közlekedés történetét mutatja be különböző korok járművein, mozdonyain, egy ikonikus repülőgépen keresztül, valamint modern, interaktív installációkkal, korhű fotókkal és filmanyagokkal teszi érzékletessé, hogy milyen eszközökkel közlekedtünk régen és milyenekkel kellene ma.