Orosz Barbara az örökbefogadásról: „A legjobb döntés volt”

Orosz Barbara, a Mokka háziasszonya, Instagram-oldalán osztotta meg gondolatait az örökbefogadásról, és arról, hogy két macskája, Rose és Grace milyen fontos szerepet töltenek be az életében.

Barbara szerint az örökbefogadás volt élete egyik legjobb döntése. Elmondása szerint bár az elején nem minden ment zökkenőmentesen, most, amikor boldog kis kedvencére néz, úgy érzi, minden nehézség megérte. Azt tanácsolja követőinek, ha úgy érzik, van hely a szívükben egy állatnak, ne habozzanak, hanem lépjenek, és fogadjanak örökbe.

A műsorvezetőnő azt is kiemelte, hogy bár korábban neki is fontos volt a macskák fajtája, ma már más szempontokat tart fontosabbnak. Úgy véli, az állatok külső megjelenése gyakran a divat által van meghatározva, hasonlóan az emberek megjelenéséhez. Orosz Barbara szerint a reklámok határozzák meg, melyik lesz az a kutya- vagy macskafajta, amit mindenki akar. Hozzátette, hogy bár az egyik macskája, Rose, egy gyönyörű Maine Coon, Grace, aki kezdetben nem kapott túl jó sorsot, számára ugyanolyan csodás.

Barbara szerint a macskák érzékenyebbé teszik az embert, és minden leendő macskatulajdonosnak el kell fogadnia őket olyannak, amilyenek. Megjegyezte, hogy a macskák személyisége különböző és megváltoztathatatlan, és bár korábban talán fajtiszta macskát választott volna, ma már inkább az örökbefogadást ajánlja. Úgy véli, az otthontalan cicák máshogy árasztják a szeretetet, talán azért, mert tudják, milyen úton jutottak el odáig, hogy valaki ölén dorombolhassanak.