Drake torontói villájánál történt incidensek

Letartóztattak egy férfit, aki megpróbált bejutni Drake torontói luxusvillájába, egy nappal azután, hogy az ingatlan biztonsági őre súlyosan megsérült egy lövöldözésben. A Guardian szerint a kanadai rapsztár otthonánál kedd éjjel tört ki lövöldözés, amely során a rapper egyik biztonsági őrét mellkason lőtték.

A támadás részletei homályosak, de a sajtóban felmerült Kendrick Lamar és Drake közötti konfliktus lehetséges indítékként. Szerdán egy férfi próbált meg bejutni az ingatlan területére, akit a rendőrség elfogott és kórházi kivizsgálásra szállított. A hatóságok szerint az incidensnek nincs köze a keddi lövöldözéshez, és a betörő indítéka is ismeretlen.

Drake háza, a torontói Park Lane Circle-ben található, körülbelül 4600 négyzetméteres luxusvilla, amelyet a rapper nem titkoltan "The Embassy" néven is emleget. A rapper korábban klipet is forgatott itt, és egy dalának címében is megörökítette az utca nevét.

A konfliktus újabb szintet ért el, amikor Kendrick Lamar május 4-én közzétett egy diss tracket, amelyben Drake-et és környezetét pedofilnak nevezte. Lamar a dalban arra is utalt, hogy Drake szexkereskedelemben érintett lehet, és szexuális ragadozókkal dolgozhat együtt. A rapper a Not Like Us című dalában válaszolt ezekre a vádakra, tagadva az ellen felhozott összes vádat, beleértve a pedofíliát és a szexkereskedelmet is.

A lövöldözéssel kapcsolatban továbbra is folyamatban van a nyomozás, miután a jelentések szerint a támadót egy járművel látták elmenekülni a helyszínről. Mindkét eset azután történt, hogy Drake ellen a hip-hop világa háborút indított: először Kendrick Lamarral estek egymásnak, a kipattant vitába azonban szép lassan olyan előadók is beszálltak, mint A$AP Rocky és The Weeknd, ráadásul Drake mögül még J. Cole is kihátrált.