Gyanús, hogy Áder János kétszer egymás után fogta ki ugyanazt a keszeget

Május 7-én Áder János, volt köztársasági elnök a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnökeként Pétervásárára látogatott, ahol klímatotó keretében horgászatot is tanított a gyerekeknek. Az eseményen az eső ellenére a halak is aktívak voltak.

Pétervására, ahol az esemény zajlott, Budapesttől mintegy 1,5 órányi autóútra található, és a Bükk, a Mátra és a Tarnavidéki Tájvédelmi Körzet által határolt völgyben helyezkedik el. A településen az esemény napján Áder János volt jelen, aki a helyi Tamási Áron Általános Iskola tanárainak és Pap Andrea, a Pecasuli vezetőjének meghívására érkezett. Előadást tartott a Művelődési Házban, majd a gyerekekkel együtt horgászott a Vezekény-völgyi víztározónál.

A horgász szakkör népszerű az iskolában, és sok fiú érkezett a tóhoz, hogy megmutassák tudásukat Áder Jánosnak. A volt elnök gyermekkora óta horgászik, és a 9-14 éves korosztály figyelmesen követte a botszerelést, válaszoltak a kérdésekre, és megosztották horgásztapasztalataikat. A tóban sokféle hal él, köztük pontyok, csukák, keszegek és aranyhalak is.

A szerencsés keszegek kalandjai

Az eső enyhülésével a gyerekek és Áder János is a tó partján helyezkedtek el, betartva az egymástól való távolságot. A volt elnök egy szerencsés helyen állt, ahol rövid időn belül két halat is fogott, ami felvetette a gyanút, hogy talán ugyanazt a keszeget fogta ki kétszer.

Áder János hangsúlyozta a horgászat fontosságát a digitális világban élő gyerekek számára, mint szabadidős tevékenységet és szenvedélyt, amely távol tartja őket az internet sötét oldalától. A Kék Bolygó Alapítvány sok meghívást kap, és Áder János szívesen beszél különböző környezetvédelmi témákról, mint a biodiverzitás, klímaválság, vízgazdálkodás és a fenntarthatóság.