Marco Rossi csapata: milyen formában várják az Eb-t Szoboszlaiék?

Napokon belül elérkezünk az Európa-bajnoki felkészülés véghajrájába, itt az idő, hogy megnézzük, milyen formában vannak fociválogatottunk legjobbjai és kitől mire számíthatunk az Eb-n.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi március közepén hirdetett keretet az Európa-bajnokság első két felkészülési meccsére, amelyet Törökország és Koszovó ellen játszott a csapat. Rossi akkor arról beszélt, hogy a jól bevált csapaton nem szeretne és lényegében nem is nagyon tud változtatni. Debütálók azonban ennek ellenére is akadtak, mint például Dárdai Márton és Mocsi Attila.

Öldöklő csata az 1-es mezért

A kapusposzton Dibusz Dénes és Gulácsi Péter közötti rivalizálás figyelhető meg. Dibusz a válogatottban és a Ferencvárossal is jó teljesítményt nyújtott, míg Gulácsi hasonló eredményességgel védett az RB Leipzigben.

Willi Orbán stabil pont a védelem tengelyében, köré már nehezebb dió játszótársakat találni

Willi Orbán, aki kisebb sérülése miatt nem lépett pályára a Törökország és Koszovó elleni meccseken, klubcsapatában, a Lipcsében nyújtott teljesítményével bizonyítja, hogy ott a helye a válogatottban. Lang Ádám és Szalai Attila helyzete is érdekes, előbbi kevesebbet játszik klubcsapatában, utóbbi pedig kölcsönben van a Freiburgban. Dárdai Márton több lehetőséghez jut a Herthában, ami az Eb-n is előnyére válhat.

A válogatott egyik legstabilabb pontja

A szélső védők és középpályások között is kiélezett a verseny. Bolla Bendegúz és Loic Nego, valamint Kerkez Milos és Nagy Zsolt között dőlhet el, ki kerül a kezdőcsapatba. A középpályán Nagy Ádám, Callum Styles és Kleinheisler László is játéklehetőséget kaptak kölcsönbe kerülésük után. Schäfer András stabil helyzetben van az Union Berlinben.

A kezdő hármas stabil, de mi lesz, ha valaki kidől?

A támadó trió, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland és Varga Barnabás a válogatott legstabilabb pontjának tűnik. Szoboszlai a Liverpoolban nem teljesít olyan jól, mint az idény elején, de a válogatottban hozza a formáját. Sallai keveset játszott a válogatott szünet óta, de Rossi szerint készen áll a szintlépésre. Varga Barnabás jó formában van, a Ferencváros 35. bajnoki címét ünnepelhette.

A hvg.hu kezdő csapata

A Svájc elleni nyitómérkőzésre a következő kezdő tizenegyet állítanánk fel: Gulácsi – Lang, Orbán, Dárdai – Nego, Schäfer, Styles, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Varga.