Egy német férfi 120 nap alatt 120-szor teljesítené az Ironmant

Megkezdte világrekord-kísérletét Jonas Deichmann német triatlonos. A 37 éves sportoló a következő 120 nap alatt mindennap teljesíteni akar egy Ironmant.

Jonas Deichmann a bajorországi Roth melletti világhírű triatlon-versenypályán vágott neki a kihívásnak. Csütörtök reggel 7 órakor a Rothi-tó vizébe ugorva indította el a 120 napos sorozatát, első úszását 75 perc alatt teljesítve.

Az Ironman triatlon során a résztvevőknek először 3,8 kilométer úszást, azt követően 180 kilométer kerékpározást, majd egy maratoni futást kell teljesíteniük. Amennyiben Deichmann sikerrel jár, összesen 456 kilométert fog úszni, 21600 kilométert kerékpározni és 5063 kilométert futni 120 nap alatt.

A jelenlegi világrekordot Sean Conway brit sportoló tartja, aki 105 napon át tudott naponta egy Ironman-teljesítményt nyújtani.

Deichmann a kísérlet előtt kijelentette, hogy pályafutása legnagyobb kihívásával néz szembe. Úgy véli, ha sikerrel jár, akkor minden idők legjelentősebb állóképességi világrekordját állítja fel, és szerinte a sportágban nem létezik ennél nagyobb teljesítmény.

A nepo babykről, azaz hírességek szintén híressé váló gyerekeiről szóló diskurzus az elmúlt években lett felkapott. Nem ez az első alkalom, hogy Lily Allen felszólalt a témában. 2022-ben rámutatott, hogy nem a szórakoztatóiparban tevékenykedő nepo babyk miatt kéne aggódnunk, hiszen sokkal inkább az ügyvédek, a bankárok és a politikusok gyerekei azok, akik valóban megfosztanak másokat a lehetőségektől, és akiknek valóban komoly hatásuk van a világra.