Drámai meccsen elvérzett a bajnok, új királya lesz a ligának

A Madison Square Garden történelmi pillanatoknak adott otthont, ahol az Indiana Pacers 67,2 százalékos mezőnyből rúgott pontossággal győzte le a New York Knicks csapatát, ezzel bejutott a keleti főcsoport döntőjébe. A nyugati elődöntőben a Minnesota Timberwolves szintén továbbjutott, miután legyőzte a Denver Nuggetset.

A New York-i Madison Square Gardenben a Pacers és a Knicks közötti összecsapás már a kezdés előtt feszült hangulatot ígért. Tyrese Haliburton, a Pacers irányítója és egy Knicks-drukker szócsatája adta meg az alaphangot a mérkőzésnek. A Pacers végül 130-109-re győzött, Haliburton pedig 26 pontot szerzett.

A Knicks csapatából Donte DiVincenzo 39 pontot dobott, ami egyéni playoff-csúcsot jelentett számára, de ez sem volt elég a győzelemhez. Jalen Brunson sérülése tovább rontott a hazaiak helyzetén.

A Pacers történelmi pontossággal, 67,2 százalékkal találta el a mezőnykísérleteit, ami az NBA rájátszásainak történetében példa nélküli teljesítmény.

A nyugati elődöntőben a Denver Nuggets és a Minnesota Timberwolves csapott össze, ahol a Timberwolves 98-90-re diadalmaskodott. A Nuggets csapatából Jamal Murray 35, Nikola Jokics pedig 34 pontot szerzett, de ez sem volt elég a győzelemhez.

A Timberwolves ezzel bejutott a nyugati főcsoport döntőjébe, ahol a Dallas Mavericks lesz az ellenfél. A keleti főcsoport döntőjében a Boston Celtics és az Indiana Pacers mérkőzik meg egymással.

A főcsoport döntők kezdése magyar idő szerint szerda hajnali 2-kor Bostonban, illetve csütörtök hajnalban 2.30-kor a minneapolisi Target Centerben veszi kezdetét.