Távozott a Telekom Veszprém cégvezetője, de az edzőkérdés még nyitott

A Telekom Veszprém vezérigazgatója, dr. Csík Zoltán kiállt Momir Ilics vezetőedző és Gulyás Péter másodedző mellett, de a szezon végén eldöntik, milyen összetételű szakmai stábbal szeretnék folytatni a munkát.

A veszprémi aréna előtt rendezett szurkolói tüntetés után dr. Csík Zoltán rövid interjút adott a vehírnek. A szurkolók a csapat játékának minőségével és eredményességével voltak elégedetlenek, különösen az Aalborg elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőbeli kiesés váltotta ki a tiltakozást.

A vezérigazgató egyértelművé tette, hogy a szezon végéig nem tervezik edzőváltást, és a csapatnak a jelenlegi edzői stábbal kell sikereket elérnie. "Nincs edzőkérdés jelenleg a Veszprémben, kupadöntő kérdés és bajnoki döntő kérdés van. Ezeket a trófeákat kell begyűjtenie a Veszprémben ezekkel az edzőkkel" – fogalmazott Csík, aki csalódottságát is kifejezte a négyes döntőről való lemaradás miatt. Ugyanakkor hozzátette, hogy csak a szezon végén döntik el, milyen összetételű szakmai stábbal szeretnék folytatni a munkát, és még nincs eldöntve az Ilic, Gulyás páros sorsa, nem írtak alá velük szerződéshosszabbítást.

A vezérigazgató védelmébe vette Nagy László sportigazgatót is, mondván, hogy nem ő felelős azért, hogy nem került másik edző a csapat élére. Ugyanakkor kiemelte, hogy bíznak Ilicsben, annak ellenére, hogy a vezetőedző a kiesés után „letargiában van”. Dr. Csík Zoltán szerint nem egyetlen meccs alapján kell megítélni a vezetők munkáját. A vezérigazgató szerint Nagy László sportigazgató a feladatkörének megfelelően világszínvonalú játékosokat, és talán a világ legjobb edzőit próbálja a klubhoz hozni, és ezt a munkát zseniálisan csinálja.

A beszélgetés során az is napvilágot látott, hogy a Veszprémi Építők Sportegyesület kezébe került a Veszprém Aréna.

A klubot működtető gazdasági társaság cégvezetője, Sevinger Zsolt tizenöt év után távozott posztjáról. A távozó cégvezetőt annyira megviselte a Bajnokok Ligája kudarc, hogy a kézilabdát maga mögött hagyva más területen dolgozik a jövőben. "Sevinger Zsolt tizenöt éven keresztül volt nagyon hasznos tagja ennek a csapatnak, de hónapokkal ezelőtt megkeresték egy nagyon kedvező állásajánlattal, amit elfogadott, mert új kihívás elé akar nézni" – nyilatkozta Csík Zoltán.