Selena Gomez fénye Cannes-ban

A Cannes-i Filmfesztivál idei kiadásán Selena Gomez minden szemet magára vonzott, amikor a vörös szőnyegen megjelent egy lenyűgöző ruhakölteményben. A színésznő-énekesnő nemcsak megjelenésével, hanem új filmjével is a figyelem középpontjába került, amelyet a fesztiválon kilenc perces álló ovációval ünnepeltek.

A 31 éves Selena Gomez a szerelemnek köszönhetően sugárzik, mióta összejött Benny Blanco producerrel, aki öt évvel idősebb nála. A rajongók láthatóan boldogok kedvencük boldogságáért, és Gomez is úgy tűnik, hogy a lelki egyensúly megtalálása óta még nagyobb energiával fordul a munkája felé.

A Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott új filmje, az "Emilia Pérez", amelyet Jacques Audiard és Emilia Pérez rendeztek, rendkívüli fogadtatásban részesült. A mafab.hu a Variety cikke alapján arról számolt be, hogy a film kilenc perces ovációt kapott, ami idén még egyetlen másik alkotásnak sem sikerült Cannes-ban.

A filmben Selena Gomez mellett olyan neves színészek is szerepelnek, mint Karla Sofía Gascón és Zoe Saldana. A történet középpontjában Rita áll, akit Saldana alakít, egy alulértékelt ügyvédnőt, aki egy kartellvezér, Manitas (Gascón) megbízásából próbál segíteni neki a bűnözői életből való kilépésben. Saldana a közönség reakciója láttán könnyekig hatódott, és boldogan ölelgette kollégáját, Selena Gomezt a szűnni nem akaró tapsviharban.

Az Arany Pálma-díjas Jacques Audiard filmjében Saldana a „túlképzett és alulértékelt” ügyvédet, Ritát alakítja, akinek a cége inkább hajlamos segíteni a bűnözőknek, mint igazságot szolgáltatni. Váratlan kiutat talál, amikor egy rettegett drogkartell-vezér, Manitas felbérli, hogy segítsen neki titokban elvégezni egy nemváltoztató műtétet, hogy azzá a nővé váljon, aki mindig is szeretett volna lenni. Selena Gomez játssza a gyanútlan feleségét, és a film egy "operalibrettót négy felvonásban" idéz meg, mivel a színészek dalokra törnek ki, hogy a cselekményt előrevigyék.

Az "Emilia Pérez" a legfelkapottabb filmek között szerepel Cannes-ban, Ali Abbasi Donald Trump-filmje, a „The Apprentice” és a Pamela Anderson főszereplésével készült „Last Showgirl” mellett. A film amellett, hogy Audiard második Arany Pálmájáért versenyez, a Queer Pálmáért is indulhat, amely az LMBTQ-témákat feldolgozó címeket ismeri el, és amelyet a Lukas Dhont belga filmrendező által elnökölt zsűri ítél oda.

A franciaországi premier augusztus 28-án lesz, de egyelőre nem áll rendelkezésre információ arról, hogy a film mikor kerül a magyar mozikba.