Elképesztő, a bajnok Leverkusen 96. percben szerzett góllal őrzi tovább veretlenségét

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 31. fordulójában a bajnoki címet már bebiztosító Leverkusen az utolsó utáni pillanatban egyenlített a Stuttgart ellen, így Xabi Alonso csapata immár 46 mérkőzése őrzi veretlenségi sorozatát.

A Leverkusen a bajnokságot már két hete megnyerte, amikor a Werder Bremen elleni hazai sikerrel bebiztosította történelmének első címét, így a hátralévő fordulókra azt az egyetlen kérdést hagyta, hogy veretlenül teljesíti-e az egész bajnoki idényt. Xabi Alonso csapata a Bundesliga mellett a Német Kupa fináléjában illetve az Európa-liga elődöntőjében is érdekelt, így érthető módon a koncentráció már nem a hazai bajnokságra összpontosul.

Szombat este a szezonban szintén remek teljesítményt nyújtó, harmadik helyezett Stuttgart látogatott a gyógyszergyáriak otthonába, és a második félidő derekán Fuhrich góljával megszerezte a vezetést. Sőt, 10 perccel később Millot passzából Undav volt eredményes, kétgólosra növelve a Stuttgart előnyét. Ekkor úgy tűnt, megszakadhat a Leverkusen veretlen sorozata, amely az aktuális szezonban még nem talált legyőzőre, 45 mérkőzésen keresztül.

Xabi Alonso csapata gyorsan reagált a két bekapott gólra, egy remek támadás végén Adli szépített az eredményen. A rendes játékidő hátralévő részében mindkét csapat előtt adódott lehetőség, Hradeczky ziccert is védett, de az utolsó utáni pillanatban, egészen pontosan a 96. percben újabb fordulat következett. A bal szélről elvégzett szabadrúgás veszélyesen érkezett a kapu elé, Nubel még bele tudott ütni a labdába, de a kipattanót a tizenegyespont magasságából Andrich kapásból a léc alá vágta, 2–2-re módosítva az állást.

Úgy tűnik, a Leverkusen tényleg legyőzhetetlen idén, és immár 46 mérkőzésre növelte veretlenségi sorozatát. Xabi Alonso csapatának ez volt a 29. gólja, amelyet a 81. perc után szerzett. A Stuttgart nagyon közel volt a győzelemhez, de egy ponttal gazdagodott, így a bajnoki ezüstért zajló harcból gyakorlatilag kiszállt.

Bundesliga, 31. forduló eredményei:

  • FC Augsburg–Werder Bremen 0–3 (0–0)
  • Bayern München–Eintracht Frankfurt 2–1 (1–0)
  • SC Freiburg–VfL Wolfsburg 1–2 (1–0)
  • RB Leipzig–Borussia Dortmund 4–1 (2–1)
  • Bayer Leverkusen–VfB Stuttgart 2–2 (0–0)

Pénteki mérkőzés:

  • VfL Bochum–TSG 1899 Hoffenheim 3–2 (2–0)

Vasárnapi mérkőzések:

  • Borussia Mönchengladbach–Union Berlin 15.30
  • FSV Mainz 05–1. FC Köln 17.30
  • SV Darmstadt–1. FC Heidenheim 19.30

(Borítókép: Getty Images)