Hatéves kis hős: életét adta, hogy megpróbálja megmenteni az öccsét

Amerikában hősként tisztelik a mindössze 6 éves William Brice-ot, aki halált megvető bátorsággal próbálta megmenteni 3 éves öccsét, Zachariah-t a nagyszüleik égő otthonából. A tragikus esemény során a testvérek nem tudtak időben kijutni a lángoló házból, és életüket vesztették.

A borsonline.hu a metro.co.uk cikkére hivatkozva számolt be arról, hogy a tűzoltók összekarolva találtak rá a testvérekre, akiket kórházba szállítottak, de sajnos már nem tudták megmenteni őket.

Április 10-én, Virginia állambeli Cliftonban csaptak fel a lángok egy házban, ahol a két kisgyermek a nagyszüleikkel tartózkodott. A szülők munkában voltak, és azonnal hazasiettek, amikor megtudták, mi történt. A nagyszülőknek sikerült időben elhagyniuk az épületet, de a bátor William visszament, hogy kimentse öccsét.

A gyerekek apja elmondása szerint a tűzoltók még életben találtak rájuk, és négy napon át küzdöttek az életükért a kórházban, de végül nem tudták őket megmenteni. A kórházban az orvosok, nővérek és tűzoltók állva tapsoltak, amikor a nagyobbik fiút egyik kórteremből a másikba tolták.

: https://metro.co.uk/2024/04/26/boy-shielding-younger-brother-house-fire-virginia-20721461/?ito=article.desktop.share.top.twitter