Szentpétervári buszbaleset: jármű zuhant a folyóba, többen meghaltak

Szentpéterváron egy autóbusz a Mojka folyóba zuhant, miután a sofőr elvesztette az uralmat a jármű felett, a balesetben legalább három utas életét vesztette.

Ma délután Szentpéterváron egy személyszállító autóbusz a Pocelujev hídról a Mojka folyóba zuhant. A balesetről 13 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre. Az előzetes adatok szerint a baleset idején mintegy 20 személy tartózkodott a buszon, azonban a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a mentők összesen kilenc embert emeltek ki az elsüllyedt járműből.

A helyszínen készült videofelvétel tanúsága szerint a busz vezetője több járműnek is nekiütközött, mielőtt a hídról a folyóba zuhant. Egy nyilvánosságra hozott biztonsági felvételen látható, amint a busz ráhajt a járdára, majd kanyarodás után összeütközik egy másik járművel, ezután pedig áttöri a korlátot és a vízbe zuhan. A sofőrt a baleset után őrizetbe vették, és a rendőrségre vitték. Két büntetőeljárás is indult a balesettel kapcsolatban.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a búvármentési munkálatok befejeződtek a baleset helyszínén. A mentők kilenc embert emeltek ki az elsüllyedt buszból, és azok közül, akiket sikerült élve kimenteni, négy ember állapota válságos, kettőé pedig súlyos.

A folyóba zuhant buszt a „Taxi” nevű társaság üzemelteti, amely ellen a szentpétervári városi bíróság szerint korábban 23-szor indult eljárás különböző közlekedési szabálytalanságok miatt. „Összesen 3,6 millió rubel bírságot szabtak ki a cégre” – közölte a bíróság. Hivatalos források szerint a busz tulajdonosát már többször megbüntették különböző szabálysértések miatt, írja a Washington Post.

(Kiemelt képünk csak illusztráció.)