A NASA igazgatója örül, hogy nem Elon Musk irányítja a SpaceX-et

Bill Nelson, a NASA elnöke kritikus volt Elon Muskkal szemben, és elégedett, hogy a SpaceX-et nem a dollármilliárdos, hanem Gwynne Shotwell vezeti, aki képes ellentmondani Musk néha irracionális ötleteinek.

Bill Nelson, a NASA igazgatója, korábban kritikát fogalmazott meg Elon Musk személyével kapcsolatban, és ma is örömét fejezi ki amiatt, hogy a SpaceX-et nem Musk, hanem Gwynne Shotwell vezeti. Nelson szerint Shotwell képes szembeszállni Musk néha irracionális elképzeléseivel.

Elon Musk, a SpaceX tulajdonosa, ismert arról, hogy határozottan képviseli saját nézőpontját, és ezt gyakran a Twitteren keresztül teszi meg, amelyet szintén felvásárolt.

A NASA és a SpaceX közötti együttműködés több területen is megvalósul, például a Falcon-9-es újrahasználható hordozórakéták alkalmazásában. Nelson azonban kifejezetten örül annak, hogy a cég napi ügyeit Shotwell irányítja, aki megvédi a vállalatot Musk esetleges irracionális ötleteitől.

Nelson bizalmát Shotwell iránt már akkor is megfogalmazta, amikor még floridai szenátor volt, és bizalmatlanul viszonyult Muskhoz. Egy korábbi interjúban Nelson említést tett egy Shotwellel folytatott tárgyalásról, ahol érdeklődött, hogy a Twitter körüli események befolyásolják-e a SpaceX működését. Shotwell megnyugtató választ adott, melyre Nelson mosollyal az arcán ölelte meg Shotwellt, hiszen tudta, hogy ő vezeti a vállalatot.

Összességében úgy tűnik, hogy Musk személyének vegyes megítélése nem befolyásolja a NASA és a SpaceX közötti együttműködést, és a két szervezet továbbra is jó munkakapcsolatot ápol.

: NPR, Futurism, NBC