A Budapest Honvéd FC hamarosan új tulajdonoshoz kerülhet

Elvi megállapodás született a Budapest Honvéd FC eladásáról, és a kispesti klub hamarosan új kézbe kerülhet. A részletek kidolgozása még néhány hetet igényelhet.

A Nemzeti Sport információi szerint Bozó Zoltán, a Honvéd jelenlegi tulajdonosa megerősítette, hogy az elvi megállapodás már megvan, és a szerződés aláírása a következő hetekben várható. A vevő személyét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de az NSO értesülései szerint Leisztinger Tamás cégcsoportja lehet a potenciális vásárló.

Bozó Zoltán 2019-ben vette meg a Honvéd FC Kft.-t, azonban azóta a csapat teljesítménye jelentősen romlott. A korábbi magyar bajnok csapat jelenleg a másodosztály alsóházába tartozik, ami jelentős visszaesést jelent a korábbi évekhez képest. A szurkolók elégedetlenségüknek hangot adva tüntetést is szerveztek Bozó ellen, ahol elmaradó fizetésekről, ki nem fizetett számlákról és milliárdos tartozásról beszéltek, valamint arról, hogy a rendelkezésre álló pénzt elherdálták. Egyes játékosokkal olyan szerződéseket kötöttek, hogy még döntetlen esetén is prémiumot kapnak.

Bozó Zoltán politikai karrierje is folytatódik, hiszen Szentesen ismét a Fidesz polgármesterjelöltje lett, korábbi kísérlete ellenére, amikor az MSZP-s jelölttől kapott vereséget. A szurkolók már korábban úgy tudták, hogy Bozó azzal összefüggésben akar megválni a klubtól, hogy polgármesternek jelölteti magát, és ez a gyanújuk beigazolódott.

Leisztinger Tamásnak nem ez az első próbálkozása futballcsapat-tulajdonosként. Korábban tíz évig övé volt a Diósgyőr, és a DVTK működtetésében is volt szerepe. Amikor a borsodi csapatba bevásárolta magát, a helyi Észak-Magyarország című lap kérdésére így indokolta megjelenését a profi futballban: „Maradjunk annyiban, hogy egy Magyarországon vállalkozásokat működtető ember esetében nem baj, ha szerepet vállal olyan ügyekben, ami egyébként is fontos neki, főleg akkor nem, ha például az ország első számú politikai vezetőjének is fontos ugyanez az ügy.” Leisztingert korábban MSZP-közeli nagyvállalkozónak könyvelték el, 2010 után számos cége került Fidesz-közeli pénzemberekhez, például a 19 magyarországi szállodát üzemeltető Hunguest Hotel-lánc, ami Mészáros Lőrincnél landolt. Egyébként volt miből finanszírozni a Honvéd megvásárlását, hiszen épp a héten, kedden vásárolt négymilliárd forintért szénbányát az állam tőle.