Az orvosok sem tudják, mi baja a híres magyar színművésznek

Baranyi László, a Gobbi Hilda-díjas magyar színművész júniusban tölti be 97. életévét, de egészségi állapota aggodalomra ad okot. Az utóbbi időben több betegség is gyötörte, és még az orvosok sem tudják pontosan, hogy mi lehet a legújabb problémája.

A Metropol beszámolója szerint Baranyi László 2021 óta küzd egészségügyi problémákkal, miután elkapta a koronavírust és hosszú időre kórházba került. A poszt-covid tünetektől még fél évvel később is szenvedett. A színésznek a térdével is gondjai vannak, de életkora miatt a műtétet az orvosok nem javasolják, így a fájdalmat nem tudja megszüntetni. Az elmúlt két év során háromszor is elesett, fejsérüléseket, kar- és vállsérüléseket szenvedett, és tavaly sztrókot is kapott.

"Nincsenek túl jó híreim, nagyon szomorú vagyok. Nem tudják, hogy mi a bajom. Hónapok óta éjjelente úgy izzadok, mint egy ló. Háromszor kell pizsamát cserélnem, mert facsarni lehet belőle a vizet. Voltam orvosnál, szinte nincs olyan vizsgálat, amit ne végeztek volna el rajtam, de csak széttárják a karjukat a szakemberek, mert az eredményeim jók, a tünetek azonban nem múlnak" – nyilatkozta Baranyi László a Metropolnak. Hozzátette, hogy új gyógyszereket kapott, és reméli, hogy ezek hatására javulni fog az állapota.

Dührohamok gyötrik

Baranyi László elmondása szerint már kisebb dolgokon is képes felbosszantani magát, ami korábban nem volt jellemző rá. Felesége gyakran figyelmezteti, hogy próbáljon meg nyugodt maradni. "Az idegrendszerem kivan, de már ez lehet attól is, hogy tehetetlen vagyok a betegség miatt. Próbálok uralkodni magamon, kisebb-nagyobb sikerrel" – mondta a színész. Az MR-vizsgálat eredménye szerint korának megfelelően kitűnő állapotban van, ám mégis zavarokat mutattak ki, miközben ő úgy érzi, a memóriájával nincs probléma, és akár négyéves koráig vissza tud emlékezni.

Baranyi László beszélt arról is, hogy közeledik a századik életévéhez, és hogy a mindennapokban is aktív szeretne maradni. "Amikor még aktív voltam, a két válásom között bizony magamat láttam el. A főzés megnyugtatott mindig is. Fütyürésztem, szólt a rádió, zenét hallgattam, miközben készítettem a pincepörköltet. Állítólag nagyon jó ízekkel dolgozom. Most is szeretek a konyhában tevékenykedni, gyakran ragadok fakanalat, mikor, mit kívánunk Klára asszonnyal. A bélyegtől kezdve mindent gyűjtöttem az életem során, most szelektálok. Lassan százéves leszek, csak ezek az egészségügyi problémáim ne lennének..." – fogalmazott a színész.