Borbély Alexandra: „Olyan rossz anyák vannak, úristen...”

Borbély Alexandra, a két gyermek édesanyja, a Viasat3 Ki vele! című műsorában osztotta meg véleményét a gyermekvállalásról, hangsúlyozva, hogy csak azok vállaljanak gyereket, akik tényleg készen állnak rá.

A színésznő szerint nem szabad csupán a környezeti nyomás miatt családot alapítani. Elmondása szerint a szülői örömök átélését szeretné, ha a vele egykorú színésznők is megtapasztalnák, de megérti, ha valaki úgy dönt, hogy nem vállal gyermeket. Borbély Alexandra két ikerlány, Elza és Franciska édesanyjaként beszélt arról, hogy a megérzések fontosságát nem szabad alábecsülni, és hogy a reális gondolkodás helyett ezekre kellene hallgatni. Saját tapasztalatai alapján úgy véli, ha jobban figyelt volna a megérzéseire, nem került volna életveszélybe terhességei alatt.

A színésznő kritikusan szólalt meg azokról, akik szerinte nem kellett volna, hogy gyermeket vállaljanak. "Fogadjuk már el, mert olyan rossz anyák vannak, úristen..." – fejtette ki véleményét a műsorban. Borbély Alexandra azt is hozzátette, hogy ismer olyan színésznőket, akik sosem áldozták fel a színészi pályát a gyermekvállalásért, és barátai is vannak, akik még mindig azon gondolkodnak, hogy számukra való-e a gyerekvállalás.

A téma megosztó, és a színésznő is elismeri, hogy mindenki személyes döntése, hogy családot alapít-e vagy sem. Borbély Alexandra azonban azt szeretné, ha többen hinnének a megérzéseiknek, és nem a társadalmi nyomásnak engednének a gyermekvállalás kérdésében.