OTP részvények: Elemzők 20 ezer forint feletti árfolyamot várnak

Az OTP részvényeire vonatkozóan egyre több elemző állítja, hogy az árfolyam elérheti, sőt meghaladhatja a 20 ezer forintos szintet. A legutóbbi elemzések között a Patria Finance is megjelent, 20 600 forintos célárral.

A tegnapi nap során két jelentős céláremelés történt az OTP részvényeire. A Citi 19 300 forintról 19 620 forintra emelte a célárat, míg a Goldman Sachs 20 700 forintról 22 600 forintra módosította a saját célárát, amely jelenleg a legmagasabb az OTP részvényeire vonatkozóan.

A mai napon tovább bővült azoknak az elemzőknek a köre, akik 20 ezer forint feletti árfolyamot várnak. A K&H Értékpapír cseh anyavállalata, a Patria Finance kezdte meg az OTP részvényeinek elemzését, és 20 600 forintos célárat tűztek ki.

A Refinitiv adatbázisában elérhető elemzői célárak átlaga jelenleg 19 376 forintot mutat, ami 10 százalékkal magasabb az OTP részvényeinek jelenlegi árfolyamánál. Az idei évben az OTP részvényei már 11,3 százalékos emelkedést mutatnak, az elmúlt egy év alatt pedig több mint 72 százalékkal nőtt az értékük. A mai nap folyamán az árfolyam 2 százalékos pluszban áll, miközben az OTP éves rendes közgyűlése is zajlik.

OTP árfolyamának alakulása

A részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók és nyugdíjportfóliók kialakításához a Portfolio Trader nyújthat segítséget.