Bodrogi Gyula a rendőrségen

A Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület április 24-ei rendőrnap alkalmából rendezett kiállításának házigazdája Bodrogi Gyula, a nemzet színésze volt.

A Teve utcai rendőrségi épületben megrendezett kiállításon a rendőrség dolgozói által készített festményeket, grafikákat és egyéb művészeti alkotásokat tekinthettek meg az érdeklődők. Az eseményen Bodrogi Gyula, aki immár 14. alkalommal töltötte be a házigazda szerepét, méltatta a rendőrségi dolgozók lelkesedését és művészi hajlamát.

Az egyesület, melynek célja a rendvédelmi hagyományok ápolása és a kulturális élet fellendítése a testületen belül, 26 éve jött létre. A rendőrnaphoz kapcsolódó tárlatok már 23 éve rendszeresek, és idén is Bodrogi Gyula, a Kossuth-díjas színművész és a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tiszteletbeli elnöke állt az esemény élén.

Bodrogi a megnyitón beszélt arról, hogy kevés kapcsolata van a rendőrséggel, mivel mindig is igyekezett betartani a szabályokat. Elmesélte, hogy sportot űz abból, hogy szabályosan közlekedik, és csak ritkán állították meg a rendőrök. Egy alkalommal, amikor megállították, megjegyezte, hogy szabályosan vezetett, de a rendőr felhívta a figyelmét egy korábbi sebességkorlátozásra.

A színész kitért arra is, hogy a közutakon gyakran előfordulnak "süsü" és "sárkány" típusú vezetők, de ő igyekszik nem foglalkozni velük, ellentétben a mesehőssel, akinek ő adta a hangját.

Beszámolt arról is, hogy a "Csak semmi pánik" című Bujtor-filmben alakított rendőrszerepre nem kellett különösebben felkészülnie, hiszen minden szerep megköveteli a karakter teljes átélését. Emellett több kisfilmben és a Linda-sorozatban is megformált már rendőri karaktereket.

Végül megjegyezte, hogy régen gyakran kérték tőle a rendőrviccek mesélését, de ez mára már kiment a divatból, ami a rendőrség fejlődésére utalhat.