Két Premier League futballista letartóztatása szexuális erőszak gyanújával

A brit rendőrség letartóztatott két 19 éves élvonalbeli futballistát, akiket nemi erőszak gyanújával vádolnak. A The Sun értesülései szerint az eset egy bejelentés nyomán került napvilágra, de a nyomozás jelenlegi állása miatt a sportolók nevét nem hozták nyilvánosságra.

A rendőrség a bejelentést követően azonnal lépett, és a két fiatal focistát letartóztatta, akik óvadék ellenében szabadlábra kerültek. A gyanúsítottakat ugyanabban a Premier League csapatban jegyzik, és az egyiküket a klub stadionjában hallgatták ki testi sértés és nemi erőszakra való felbujtás gyanújával.

A sértett a rendőrséghez fordult, és feljelentést tett a két focista ellen. Az állítólagos nemi erőszak április 19-én, pénteken történt. A rendőrség jelenleg is folytatja az ügy körülményeinek kivizsgálását, és további fejlemények várhatók.

A The Sun felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű esetekben segítséget lehet kérni a NANE Egyesület segélyvonalán, illetve az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálaton.

További esetek és a jogi eljárás

Egy másik, figyelemre méltó esetben Sir Jeffrey Donaldson, az északír Demokratikus Unionista Párt (DUP) volt vezetője és felesége, Lady Eleanor Donaldson is bíróság elé álltak szexuális erőszak és más szexuális vádak miatt. Sir Jeffrey Donaldson 11 vádpontban szerepel, amelyek között egy nemi erőszak, egy súlyos szeméremsértés és kilenc szeméremsértő támadás szerepel 1985 és 2006 közötti időpontokban. Feleségét, Lady Eleanor Donaldsont bűnpártolással és felbujtással vádolják. Mindketten óvadék ellenében szabadlábon védekezhetnek, és a következő tárgyalást május 22-én tartják.

A Newry Magistrates' Court előtti meghallgatás során a vádlottakat arra kérték, hogy erősítsék meg nevüket és születési idejüket, majd felállva hallgatták meg a vádakat. A tárgyalás nyugodt légkörben zajlott, de a bíróság épületét elhagyva kaotikus jelenetek játszódtak le, ahol a közönség néhány tagja szidalmakat kiabált a vádlottak felé.

Sir Jeffrey Donaldson a vádak nyilvánosságra kerülése után lemondott a DUP vezetői posztjáról és felfüggesztették a pártból. Gavin Robinson kelet-belfasti parlamenti képviselőt és frakcióvezető-helyettest nevezték ki ideiglenes pártelnöknek. Donaldson továbbra is Lagan Valley képviselője maradt.

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Sir Jeffrey Donaldson a képen, amint elhagyja a Newry Court House-t 2024. április 24-én. Fotó: Charles McQuillan / Getty Images Hungary)