Szijjártó Péter tárgyalásai a BYD-vel és a szegedi jótékonysági esemény

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a BYD vállalattal folytatott megbeszéléseket az együttműködés kiterjesztésének lehetőségeiről, amint azt saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében ismertette.

A miniszter szerint a szükséges engedélyek megszerzését követően Szegeden elkezdődtek az építkezési munkálatok, és az infrastruktúra kiépítése is folyamatban van. Ennek eredményeképpen a tervek szerint jövőre már elindulhat a termelés, és az első BYD modellek legördülhetnek a szegedi gyár gyártószalagjairól.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy fontosnak tartja az autóipar minden egyes szegmensének jelenlétét Magyarországon, a gyártástól kezdve a kutatáson át egészen a szolgáltatásokig. Ebben a szellemben folytattak tárgyalásokat a BYD képviselőivel az együttműködés további kiterjesztésének lehetőségeiről. A miniszter hozzátette, hogy Magyarország európai gazdasági súlyát nagymértékben növeli, hogy a BYD az autóbuszgyára után az első európai elektromosautó gyárát is Magyarországra hozza, és a jövő az elektromos autózásé. "Azon országok gazdaságai lesznek a legerősebbek, ahol a jövő iparágának legnagyobb autógyárai épülnek" – fogalmazott a miniszter.

Szeged városa nemcsak az ipari fejlődés terén mutat példát, hanem a társadalmi felelősségvállalásban is. A Nyújts Kezet motoros jótékonysági felvonulást immár hatodjára rendezik meg a városban. A motorosok a Reménysugár Alapítvány javára gyűjtenek pénzt, amely 1996-ban alakult, és azóta is támogatja a szegedi onkológia osztályon kezelt gyermekeket és családjaikat. A Dél-Alföldi Motoros Egyesület tagjai, akik az alapítványtól az első perctől kezdve támogatják, a felvonulással hívják fel a figyelmet az alapítvány munkájára. Adományokat a szegedi rakparton álló aktivistáknak lehet átadni a május 11-i eseményen, amely 15 órakor indul, a gyülekező pedig már 13 órától kezdődik a Huszár Mátyás rakparton.