Sorozatos lopások és tragikus tűzeset Szolnokon

Szerda délben egy szolnoki férfi lopási kísérlet közben menekült meg a rendőrök elől, majd két órával később ismét lopott, de ezúttal már nem úszta meg. Csütörtökön pedig egy tragikus tűzeset rázta meg a várost.

Egy szolnoki lakos munka közben arra lett figyelmes, hogy valaki ellopta a nyitva hagyott autójából a magassági ágvágóját, a benzines láncfűrészét és a táskáját, amelyben a telefonja és iratai is voltak. A rendőrség értesítésekor az újszászi rendőrök egy gyalogost vettek észre, aki éppen a lopott tárgyakat tolta kerékpáron. A rendőri jelenlét hatására a férfi otthagyta a zsákmányt és elmenekült a helyszínről.

Nem sokkal később, Újszászról érkezett bejelentés egy mezőgazdasági telephelyről ellopott aggregátorról. A tolvajt a sértett megzavarta, de a rendőröknek sikerült elfogniuk. Kiderült, hogy a 44 éves szolnoki férfi volt a felelős mindkét lopásért.

A Szolnoki Rendőrkapitányságon a férfit kétrendbeli lopás vétségével gyanúsították meg, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A sértettek minden ellopott tárgyat visszakaptak.

Csütörtökön, kora délután azonban egy másik esemény is megrázta a várost: a katasztrófavédelemhez érkezett bejelentés arról, hogy Szolnokon, a Törteli utcában kigyulladt egy lakóház. A romos családi ház teljes terjedelmében égett, a tetőszerkezete is lángolt és beomlott. A ház udvarán felhalmozott lomok háromszáz négyzetméteren égtek, és a tűz még a szomszéd telken lévő tűzifatárolóra is átterjedt. A tűzoltók az egy órán át tartó oltási munkálatok során egy hatvanas éveiben járó férfi összeégett holttestét találták meg a helyszínen. A tűz keletkezési okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított. A felhalmozott hulladék a házban és körülötte növelheti a tűzveszélyt és akadályozhatja a menekülési útvonalakat, ezért a tűzbiztonság érdekében létfontosságú az otthonok tisztán tartása.

Egy másik jelentős baleset is történt az M1-es autópályán, ahol a 36 és 37 kilométerszelvények között tömegkarambol történt, hat autó és tíz ember részvételével. A helyszínre a helyi tűzoltók és egy mentőhelikopter is kiérkezett. Az érintett útszakaszt a beavatkozás idejére mindkét irányban lezárták.