2026-ban érkezik az új Gyűrük Ura-film, a Vadászat Gollamra

A Warner Bros. bejelentette, hogy 2026-ban kerül a mozikba az új Gyűrűk Ura-film, a Vadászat Gollamra, melynek rendezője és főszereplője az eredeti filmek Gollamát alakító Andy Serkis lesz.

A Variety és a Hollywood Reporter információi szerint a film producerei az eredeti A Gyűrűk Ura-trilógia alkotói, Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens lesznek, amit David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója is megerősített. A projekt jelenleg a forgatókönyvfejlesztés korai szakaszában van, és új történetszálakat fog felfedezni. Boyens és Walsh írja majd a forgatókönyvet, Phoebe Gittins és Arty Papageorgiou közreműködésével, és a megállapodás a franchise két filmjére vonatkozik.

A stúdió csütörtök délelőtt kiadott sajtóközleményében azt is elárulta, hogy a film munkacíme „A Gyűrűk Ura: Vadászat Gollamra”, és Serkis nem csak rendez, de a címszerepben is látható lesz. Jackson, Walsh és Boyens kifejezték, hogy milyen megtiszteltetés számukra, hogy ismét együtt dolgozhatnak Serkisszel és visszatérhetnek Középföldre. „Megtiszteltetés és kiváltság, hogy jó barátunkkal és munkatársunkkal, Andy Serkisszel utazhatunk vissza Középföldére, akinek van még némi befejezetlen ügye azzal a büdös kis Gollammal” – áll Jackson, Boyens és Walsh közleményében. „Tolkien professzor monumentális mitológiájának életre szóló rajongóiként büszkék vagyunk arra, hogy Mike De Lucával, Pam Abdyval és a Warner Bros. csapatával dolgozhatunk együtt egy újabb epikus kalandon!”

Andy Serkis a következőképpen nyilatkozott: „Eljött az idő, hogy újra az ismeretlenbe merészkedjünk kedves barátaimmal, Középfölde rendkívüli és páratlan őrzőivel, Peterrel, Frannal és Philippával. Mike-kal és Pammel, valamint a Warner Bros. csapatával együtt, a WETA-val és az új-zélandi filmes családunkkal. Ez egyszerűen túlságosan finom...”

A Warner Bros. korábban, 2023 februárjában jelentette be, hogy több filmet is terveznek J.R.R. Tolkien művei alapján, miután megszerezték az adaptációs jogokat A Gyűrűk Ura-trilógiára és a Hobbitra. Az eredeti trilógia világszerte közel 3 milliárd dolláros bevételt ért el, és 30 Oscar-díjra jelölték, amiből 17-et meg is nyert, beleértve a legjobb filmnek járó díjat a 2003-as A Gyűrűk Ura: A király visszatér-ért. A Hobbit-trilógia szintén hatalmas siker volt, így a folytatásra vonatkozán nagy volt az elvárás.

Közben a Hollywood Reporter szerint az Amazon is fejleszti a saját nagyobb tévéuniverzumát a franchise-hoz, ami potenciálisan a két konkurens megvalósításhoz vezethet. Jackson és írótársai állítólag frusztráltak voltak amiatt, hogy sokan azt hitték, ők állnak az Amazon sorozatai mögött, pedig ezeken nem dolgoztak. A hűséges rajongók aggodalmait mindenesetre biztosan eloszlatja a hír, hogy Jackson, Boyens és Walsh részt vesznek a Warner-féle új filmes franchise-ban.

A Warner Bros. és Kenji Kamiyama rendező gondozásában december 13-án jelenik meg egy külön animációs Középfölde-film, A Gyűrűk Ura: A Rohirrimek háborúja, amely 200 évvel A hobbit eseményei előtt játszódik.

„A mozilátogatók több mint két évtizede támogatják a Gyűrűk Ura-filmtrilógiát, mert tagadhatatlan odaadást tanúsítottak Peter, Fran és Philippa vitathatatlan elkötelezettséget tanúsított Tolkien műveinek megóvása iránt, és azért, hogy a közönség megtapasztalhassa azt a hihetetlen világot, amelyet irodalmi víziójának tiszteletben tartásával teremtett” – áll De Luca és Abdy csütörtöki közleményében.