Újabb légijárat indul Budapestről Kínába

Szijjártó Péter bejelentette, hogy idén nyártól egy újabb kínai nagyváros, Hszian is közvetlen légijárattal lesz elérhető Budapestről.

Az MTI szerint a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter Pekingben tartott tájékoztatóján említette meg, hogy a Magyarország és Kína közötti együttműködésben jelentős szerepet tölt be a légi közlekedés, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy nyártól kezdődően Hszian városa is közvetlen járattal köthető össze Budapesttel.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a kínai-magyar gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokban is meghatározó a közvetlen légi összeköttetés. Hszian, mely Senhszi tartomány székhelye, közel 13 millió lakosával Kína egyik legnagyobb városa, és mintegy 900 kilométerre délnyugatra helyezkedik el Pekingtől, jelentős ipari és pénzügyi központként szolgálva.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a korábban már bejelentett Peking, Sanghaj, Csungking és Ningbó után, most Kuangcsou városa is közvetlen légijárattal lesz elérhető a magyar fővárosból. A China Southern Airlines légitársaság júniusban indítja el a Budapest és Kuangcsou közötti járatot.

Szijjártó Péter szavai szerint a két ország közötti közvetlen járatok száma ezzel heti tizenhétre fog emelkedni.