Napenergia Plusz Program: Több mint 5000 nyertes

Az Energiaügyi Minisztérium hétfői Facebook-bejegyzése szerint már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz Programban, és a támogatási kérelmek feldolgozása továbbra is zajlik.

A minisztérium adatai alapján eddig közel 17 ezer támogatási kérelem érkezett be, és 5116 pályázó már pozitív elbírálásban részesült, összesen 20,7 milliárd forint értékben. A támogatott pályázók átlagosan 4 millió forint állami hozzájárulást igényeltek, ami arra utal, hogy a program keretösszege akár 19 ezer család fejlesztését is támogathatja a jövőben. Így további 15 ezer nyertes is születhet a program keretében.

Az Energiaügyi Minisztérium emellett felhívja a figyelmet arra, hogy egy új napelemes pályázat előkészítése is folyamatban van. Ez a kezdeményezés a több mint tíz éve működő napelemes rendszerek hatékonyabb üzemeltetését célozza meg, energiatárolók támogatott beszerzésével és telepítésével.

A Napenergia Plusz Program keretében egy ingatlanra maximum 5 millió forint nyerhető el, amely modern napelemes rendszerek telepítésére és energiatárolók kiépítésére használható fel. A program lehetővé teszi, hogy a háztartások a költségeik kétharmadát fedező vissza nem térítendő támogatást kapjanak, amelynek köszönhetően a nappal megtermelt energiát a csúcsfogyasztási időszakokban is felhasználhatják, így erősítve önellátási képességüket és csökkentve áramszámlájukat.