A nagykanizsai főorvos hálapénz-ügyének nyomozása lezárult

Tavaly februárban került őrizetbe egy nagykanizsai főorvos, aki hálapénzt fogadott el betegeitől. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya most befejezte a nyomozást, és az ügyet továbbították az ügyészségnek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2023. február 22-én fogta el a gyanúsított orvost a munkahelyén, majd több helyszínen is házkutatást tartottak, ahol számos bizonyítékot foglaltak le. Az orvos kihallgatása után szabadlábon védekezhetett.

A nyomozást a gazdaságvédelmi alosztály nyomozói végezték, és a legfrissebb tájékoztatás szerint a nyomozás befejeződött. Az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény értelmében 2021 óta büntetendő a hálapénz elfogadása vagy adása, akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel.

A nagykanizsai egészségügyet egy másik botrány is megrázta a múlt évben, amikor a pszichiátriai osztály főorvosa biztosított diszkrét kezeléseket magánbetegeinek a VIP-szobában. Ebben az ügyben is zajlik a nyomozás, és a gyanúsítottakat már elbocsátották munkahelyükről.