Luxusszálloda nyílt Mészáros Lőrinc borászának birtokán

Mészáros Lőrinc borászának bordeaux-i birtokán, ahol a történelem a XIII. századig nyúlik vissza, most luxusszálloda várja a vendégeket.

Kalocsai László három évvel ezelőtt alapította meg franciaországi cégét, amikor megvásárolta a díjnyertes borokat előállító Chateu de Clotte szőlőbirtokot, melynek pontos vételára nem ismert, de a szomszédos birtoktulajdonos szerint több mint kétmilliárd forintot érhetett akkori árfolyamon. A birtokon található műemlék jellegű épületek is figyelemre méltóak.

A Winemajor Receptif nevű új cég tavaly jött létre, melynek Kalocsai mellett Bai Edit tokaji borász is tulajdonosa, ő birtokolja a cég 50 százalékát. Kalocsai és Bai Edit a Winemajor Hungary Kft.-ben is közösen vannak jelen tulajdonosként.

A birtok fejlesztésében több vállalat is részt vett, köztük az Alliance Duplan 8,5 millió eurós, és a Dune Construction 856 ezer eurós költséggel. Kalocsai ambiciózus terveket szövöget a birtokkal kapcsolatban: egy 4 csillagos szálloda, gyógyfürdő, borpalota, étterem és arab telivér ménest is tervez létrehozni.

A szálloda már foglalható a Booking.com-on, ahol egy erkélyes junior lakosztály két főre, reggelivel 289 ezer forintba kerül, míg a hagyományos lakosztályért 314 ezer forintot kell fizetni. Ezek az árak a főszezonon kívül érvényesek, főszezonban pedig 324 ezerre, illetve 362 ezer forintra emelkednek.