Gazprom támogatás a Fradinak

A Ferencvárosi Torna Club (Fradi) milliárdos nagyságrendű támogatási szerződést írhat alá a Gazprom orosz állami gáztermelő vállalattal, amely a pénzt nem egyetlen futballsztár, hanem több minőségi játékos leigazolására fordíthatja – értesült a Blikk a Nemzeti Sport információi alapján.

A Blikk szerint a Gazprom, amely korábban az UEFA kiemelt támogatója volt és a német Schalke csapatának mezszponzora, az orosz-ukrán háború kitörése óta megszakította ezeket a kapcsolatokat. A szerbiai Crvena zvezda klubjának évi ötmillió eurós (körülbelül kétmilliárd forint) támogatását figyelembe véve a Fradi esetében is hasonló nagyságrendű összegről lehet szó.

A támogatásnak köszönhetően a Fradi éves költségvetése meghaladhatja a húszmilliárd forintot, ami lehetőséget adhat arra, hogy a klub világsztárt igazoljon, ahogy azt a Schalke tette 2010-ben. Azonban Szabados Gábor sportközgazdász szerint a Fradi valószínűleg inkább több olyan játékost igazol, akik a nemzetközi kupákban tapasztalattal rendelkeznek, és ezzel tovább erősíthetik a csapat keretének mélységét. Szabados hozzátette, hogy a Gazprom támogatása negatív visszhangot is kelthet, de formailag a Ferencvárosi Torna Clubot ezért nem érheti szankció.