AutoWallis terjeszkedése Csehországban

Az AutoWallis magyar vállalat bejelentette, hogy a cseh versenyhivatal jóváhagyásával megvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, ezzel belépve a cseh autókiskereskedelmi piacra.

Az AutoWallis vezérigazgatója, Ormosy Gábor május 16-án fog előadást tartani a Portfolio Investment Day 2024 konferencián, amelyre a regisztráció után bárki ingyenesen részt vehet.

A cseh versenyhatóság engedélyezte az AutoWallis számára, hogy felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, így a tranzakció zárási feltételeinek teljesülése után, várhatóan az idei év első felében a vállalat megkezdheti tevékenységét Csehországban.

Az AutoWallis három cseh városban tervezi megjelenését, kezdetben kizárólag a BMW márkára koncentrálva. A tranzakció során az AutoWallis először az NC Auto cég 80 százalékát szerezheti meg, majd a következő két évben a maradék részesedést is megvásárolva, 100 százalékos tulajdonosává válhat.

Ez a lépés lehetővé teszi az AutoWallis számára, hogy a magyar és szlovén piacok mellett a cseh autókiskereskedelmi piacon is jelen legyen, miközben a vállalat nagykereskedelmi üzletága már 16 országban értékesít autókat.

Az AutoWallis közleménye szerint a vállalat árbevétele már most is több mint felét a nemzetközi piacok adják, és ez a jövőben tovább növekedhet. Az AutoWallis részvényeinek árfolyama az idei évben már 27 százalékkal emelkedett.