Régi telefonjától könnyen megszabadulhat az Auchanban

Az Auchan áruházlánc lehetőséget biztosít a lakosság számára, hogy a feleslegessé vált mobiltelefonokat visszagyűjtsék a "Passzold vissza, Tesó!!" kampány keretében, melyhez több civil szervezet is csatlakozott.

Az Auchan Magyarország április 22. és május 22. közötti időszakban gyűjti a készülékeket, amelyeket a vásárlók a kihelyezett gyűjtődobozokba helyezhetnek el. A kezdeményezés célja, hogy csökkentsék a lakosságnál felhalmozódott kisméretű elektronikai hulladék mennyiségét, amely a fenntarthatóság és a körforgásos gazdálkodás jegyében történik.

Az Auchan korábban is végzett hasonló akciót, 2023-ban összesen 1510 darab elektronikai eszközt sikerült így visszagyűjteniük. A társaság hangsúlyozza, hogy a használaton kívüli elektronikai eszközök veszélyes hulladéknak minősülnek, és az elavult mobilkészülékek jelentős részét képezik a világ veszélyes hulladékának. Ezekből a készülékekből ráadásul 17-féle fémet, köztük nemesfémeket is lehet visszanyerni, amelyek bányászata nem környezetkímélő.