Dr. Palaczki Aranka, Dunaújváros szeretett főorvosa elhunyt

Szomorú hírrel szolgált a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház: elhunyt dr. Palaczki Aranka, aki nemcsak kiemelkedő szakmai tudással rendelkezett, hanem a betegekhez való empatikus hozzáállásáról is ismert volt.

A Szent Pantaleon Kórház hematológus főorvosa, dr. Palaczki Aranka 2024. május 10-én, pénteken távozott az élők sorából. A kórház a Facebook-oldalán osztotta meg a gyászhírt, amelyet a DUOL szúrt ki. Az intézmény mély fájdalommal és megrendüléssel emlékezett meg a hosszú évek óta náluk dolgozó kollégáról.

Dr. Palaczki Aranka 1978-ban szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, és rögtön a dunaújvárosi kórházban kezdett dolgozni. Szakmai tudását folyamatosan bővítette, 1995-ben hematológiai szakképesítést szerzett, majd 1987-ben főorvosi kinevezést kapott.

A kórház kiemelte, hogy dr. Palaczki Aranka a hematológia területén, amely országos hiányszakma, Dunaújvárosban egyedülálló módon látta el a betegeket, gyakran munkaidőn túl is. Szakmájához mély tisztelettel és alázattal fordult, és lelkesen osztotta meg tudását kollégáival.

Az intézmény szerint a főorvos szorgalmasan és lelkiismeretesen kezelte a betegeit, munkáját a jó felkészültségen alapuló gondos és körültekintő munkavégzés jellemezte. Széles látókörű és áldozatkész kollégaként ismerték, aki tudományos tevékenységet is folytatott, és előadásokkal, poszterekkel szerepelt helyi, vármegyei és országos tudományos konferenciákon. A betegek kedvességéről, türelméről és empátiájáról többször kaptak hálás köszönő levelet.

A kórház közleménye szerint dr. Palaczki Aranka az elmúlt években több egészségügyi problémával is küzdött, de amint jobban lett, mindig visszatért a gyógyításhoz. "Nagyszerű, alapos ember, kiváló orvos volt! Hiánya pótolhatatlan nagy űrt jelent a kórház és a belgyógyászat, a hematológia életében. Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel megőrizzük" - zárták a bejegyzést.