Van értelme 80 évesen gyereket vállani?

A férfiak későbbi életkorban való gyermekvállalása ma már nem számít ritkaságnak, számos híresség példája mutatja ezt a tendenciát.

A sztárvilágban számos példát találhatunk arra, hogy idősebb férfiak is vállalnak gyermeket. Richard Gere, Rod Stewart, Robert De Niro, Chaplin, Pablo Picasso és George Lucas is életük későbbi szakaszában lettek apák. Magyarországon is akadnak hasonló esetek, mint például Kóbor János, Komár László és Bárdy György, akik szintén 60 éves koruk felett vállaltak gyermeket.

A Rolling Stones legendás frontembere, Mick Jagger, aki hamarosan betölti a 81 évet, nemrégiben bejelentette, hogy ismét szeretne apai örömöknek örvendeni. Jagger jelenleg nyolc gyermek édesapja, és párja, Melanie Hamrick szívesen vállalna még egy gyermeket vele. A világsztár nem vetette el ezt az ötletet, sőt, kifejezetten lelkes a gondolattól. Egy bennfentes szerint senkit sem lepne meg, ha hamarosan bejelentenék, hogy újra gyermekük születik, hiszen a pár élvezi, hogy együtt nevelik a 7 éves fiukat, Deveraux-t, és úgy gondolják, örülne egy testvérnek.

Jagger jelenleg legendás rockzenekarával, a Stonesszal turnézik az Egyesült Államokban, vele van a 37 éves Melanie és a hétéves Devi is. Egy tavalyi interjúban az énekes elismerte, hogy a gyereknevelést nagyon szereti és csak egy kicsit fárasztja. "Kicsit kimerülsz a gyakorlatban, de ez nem olyan, mint a biciklizés, nem vészes, nagyon szeretem" – mondta Jagger. Hozzátette, hogy a gyerekekkel szórakozni jó, bármilyen korban, de ha az ember dolgozik és állandóan távol van, akkor nem tudja annyira élvezni. Ezért fontos az összetartó család, engem a zene és a gyerekeim tartanak fiatalon.

A témával kapcsolatos közvélemény-kutatás is indult, melyben arra kérdeznek rá, hogy vajon van-e értelme 80 éves korban gyermeket vállalni. A szavazásra egészen 17 óráig van lehetőség.

Mick Jaggernek összesen nyolc gyermeke van öt nőtől. Karis (53) a modell Harsha Hunttól született. Jade (52) pedig Biancától. Elizabeth (40), James (38), Georgia May (32) és Gabriel (26) anyja Jerry Hall. Lucast (24) a modell Luciana Morad Gimenez hozta világra, Deveraux-t (7) pedig Melanie Hamrick. Már nagypapának is mondhatja magát öt unokával.