A Magyar Honvédség ezredese tragikus balesetben vesztette életét

A Honvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy Bárány Mihály ezredest, a Magyar Honvédség tapasztalt tisztjét, csütörtökön halálos gázolás érte az M1-es autópályán.

A tragédia csütörtök délután történt az M1-es autópályán Bicske térségében a Budapest felé vezető oldalon. Az ezredest először elütötték, majd átrepült az út másik oldalára, ahol ismételten elgázolták. Az eset egy öt autó közötti ütközés után történt, amikor az utasok kiszálltak a járművekből, és Bárány ezredest egy autó elütötte, ami következtében a szemközti sávba repült, ahol áthajtott rajta egy másik autó.

Bárány Mihály, aki életének 55. évében hunyt el, 1990 óta szolgálta hazáját a Magyar Honvédségben, különböző alakulatparancsnoki pozíciókat töltött be, és már korán kivívta bajtársai tiszteletét és elismerését. Nemzetközi tapasztalatot is szerzett, hiszen 2001 és 2002 között az Egyesült Nemzetek katonai megfigyelőjeként, majd 2004 és 2005 között az EBESZ keretein belül tevékenykedett Grúziában.

Több mint egy évtizeden át vállalt vezetői szerepet a Honvédelmi Minisztériumban, és az utóbbi években a védelmi innováció terén is kiválóan hasznosította tapasztalatait, legutóbb a Védelmi Innovációs Kutatóintézet EDF szakértőjeként dolgozott.

A Magyar Honvédség saját halottjának tekinti Bárány Mihályt, ezzel is kifejezve a tiszt iránti tiszteletüket és elismerésüket. A Honvédség honlapján és közösségi felületein kiemelték, hogy Bárány ezredes nem csupán kiemelkedő katonai vezetőként, de kiváló diplomataként is szolgálta hazánkat és a nemzetközi közösséget, mindig a szakmai precizitás és az emberi méltóság szempontjait tartva szem előtt. Életét szakmai elhivatottság, nagylelkűség és a mindennapi kihívásokkal szembeni állhatatosság jellemezte. Nem csak mint kiváló katonai szakértő, hanem mint megbízható szakember és barát marad meg emlékezetünkben. Kivételes életútja és szakmai hozzájárulása példaként áll előttünk, emlékét tisztelettel őrizzük.