A Portfolio gazdasági elemzőt keres

A Portfolio csapata gazdasági elemző pozícióra keres új munkatársat, aki pályakezdő vagy már rendelkezik néhány éves szakmai tapasztalattal. Amennyiben érdekel a gazdaság, kíváncsi vagy a forint árfolyamának mozgására, a devizapiacok helyzetére és szívesen írnál ezekről, akkor ez a lehetőség neked szól.

A leendő munkatárs feladatai közé tartozik majd a devizapiaci folyamatok nyomon követése és elemzése, valamint a hazai és nemzetközi gazdasági fejlemények, gazdasági statisztikák és jelentések elemzése. Emellett a gazdaságpolitikai döntések következményeinek értékelése is a feladatkör részét képezi.

Az ideális jelölt olyan személy, aki szívesen ír hosszabb és rövidebb cikkeket a Portfolio felületére, rendelkezik felsőfokú gazdasági végzettséggel vagy annak megszerzése folyamatban van. Érdekli a gazdasági folyamatok, mint például a GDP, az infláció, a költségvetési és monetáris politika, és ezek hatása a kötvénypiacra és a devizaárfolyamokra. A jelöltnek magabiztos angol nyelvtudással és kiváló magyar fogalmazási készséggel kell rendelkeznie, valamint szeretnie kell a csapatmunkát, kapcsolatteremtést és nyitottnak kell lennie a folyamatos fejlődésre és tanulásra.

A Portfolio-nál a munkatársakat számos előny várja, többek között rengeteg tanulási és fejlődési lehetőség, erős szakmai támogatás, anyagi megbecsülés, home office lehetőségek és jó munkahelyi légkör.