A legújabb Mercedes-AMG G 63: Most már 80 millió forint felett

A Mercedes-AMG G 63 csúcsmodellje, amely a G-osztály legsportosabb változata, mostantól 80,1 millió forintos alapáron kapható, és egy 48 V-os lágyhibrid technikával kiegészített 4 literes biturbó V8-as benzinmotorral büszkélkedhet.

A Mercedes március végén mutatta be a ráncfelvarrott G-osztályt, és a G 63-as modelljének magyarországi forgalmazását is megkezdte. Az előző modell 79,2 millió forintos árral nyitott, míg a legújabb változatért már 80,1 millió forintot kell fizetni. Érdekes módon a 2018-ban debütált jelenlegi G-generációból a vásárlók 60%-a a legerősebb AMG G 63 kivitelben rendeli meg, és mivel a G 500 már nem kapható V8-as motorral, hanem csak hat hengeressel, a G 63 iránti érdeklődés tovább növekedhet.

A G 63-as modell mostantól 20-22 colos kerekekkel, a gépház tetején elhelyezett AMG logóval és Hyperblau Magno kék színben is elérhető. A rusztikus AMG Offroad Package Pro csomaggal is felszerelhető, és a többi frissített G-Klasséhoz hasonlóan 48 V-os lágyhibrid technikával bővült, amely 20 lóerővel és 200 Nm-rel járul hozzá a hajtáshoz, valamint csökkenti a fogyasztást.

A G 63 változatlanul 585 lóerős teljesítményt és 850 Nm-es nyomatékot produkál, miközben 100 kilométeren átlagosan 14,7-15,7 liter üzemanyagot fogyaszt. A 2,6 tonnás jármű egy 100 literes üzemanyagtartályból merít energiát.

A kilencfokozatú automata váltóval és összkerékhajtással felszerelt sportterepjáró 0-100 km/h gyorsulási ideje 4,5 másodpercről 4,3 másodpercre csökkent, míg a végsebesség változatlan maradt: alapáron 220 km/h, amely felár ellenében 240 km/h-ra növelhető.

Azonban a Mercedes-AMG G 63 vételára nem csak a luxusautók piacán jelenthet akadályt. A CSOK Plusz keretében első közös lakásszerzők esetén az ingatlan vételára vagy bekerülési költsége nem haladhatja meg a 80 millió forintot, ami a fővárosi ingatlanpiacot tekintve korlátozó tényező lehet, hiszen kevés a piacon a 80-90 négyzetmétert meghaladó, megfizethető kategóriájú családi ház. Emellett a CSOK Plusz igénylési folyamatában is akadnak jogi és szabályozási nehézségek, például az ingatlanok jogi rendezetlensége vagy az értékbecslés problémái miatt sok adásvétel hiúsul meg. Ezek a kihívások a lakáshitel-piac egészségesebb és hatékonyabb működéséhez szükséges változtatásokat sürgetnek, amelyek hozzájárulhatnak a sikeres igénylések számának növeléséhez.