GEN Z Fest: Pénzügyi tudatosság a fiatal generáció számára

A Portfolio által szervezett GEN Z Fest egy olyan esemény, amely a pénzügyi tudatosság és a technológiai ismeretek terjesztésére fókuszál a fiatal generáció körében. Május 9-én az Akváriumban kerül megrendezésre, ahol a középiskolások, egyetemisták és pályakezdők mellett minden érdeklődő megismerkedhet a Z generáció igényeivel és kérdéseivel.

A Z generáció fontos szerepet tölt be a társadalmi változások előmozdításában, és bár ez a felelősség nem kicsi, a fiatalok bátorsága, tettrekészsége és a hagyományos sémákkal szembeni ellenállása jelentős potenciált rejt magában. A GEN Z Fest célja, hogy tapasztalt szakemberek segítségével tisztázzák az alapfogalmakat és bemutassák a lehetséges irányokat a pénzügyek terén.

Az eseményen részt vevő szakemberek közvetlen és érthető módon közelítik meg a különböző témákat, mint például a kiadások, bevétel, lakásbérlés, -vásárlás, mesterséges intelligencia és a környezetvédelem. A rendezvényen a Z generáció véleménye és gondolatai is terítékre kerülnek, hiszen a résztvevők nem csak hallgatók, hanem aktív résztvevők is lehetnek, kérdezhetnek és vitázhatnak.

A tervezett témák között szerepel a pénzügyi tudatosság, a megbízható információforrások, a fizetési és megtakarítási módszerek jelenlegi és jövőbeli aspektusai, az AI biztonsága, valamint a technológia és a Z generáció kapcsolata. Továbbá a digitalizáció hatásai, a zöldebb jövőért való tevékenység, a pénzügy, technológia és környezetvédelem összefüggései, illetve a lakhatás kérdései is napirendre kerülnek.

Az előadók között olyan neves szakemberek találhatók, mint Balogh Péter, a STRT Holding Zrt. vezérigazgatója, Fischer András, az OTP Bank innovációs igazgatója, Gyarmati Fanni, a Diverzum társalapítója, Hermann Tamás, az ICF coach és a Blue Zone Budapest alapítója, Keleti Arthur, a jövőkutató és az ITBN alapítója, valamint több más szakértő is.

A 29 év alattiak számára a belépők árából 95% kedvezményt biztosítanak, és a támogatóknak köszönhetően akár díjmentes belépés is elérhető lehet, amelyről további részletek a rendezvény weboldalán találhatók.