Szerdai friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. április 17., szerda reggelére ébredve több fontos hírrel és hasznos információval szolgálunk a nap indításához.

Palkovics bizalmasa, aki havi 2,3 millió forintos állásban tevékenykedett, lemondott pozíciójáról, miután vádat emeltek ellene. A rendőrség 180 fős erővel csapott le az új pszichoaktív szerekkel kereskedő drogdílerekre. Az Európai Parlamenti választások iránt megnövekedett érdeklődést tapasztalnak a magyarok körében.

Nagy-Britannia egy lépéssel közelebb került a világ egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvényének bevezetéséhez. Egy fedélzeti kamera őrült jelenetét rögzítette, amelyen hajszálon múlt egy tragédia a vasúti átjáróban. Georgiában rohamrendőrök oszlatták fel azokat a tömegeket, akik az orosz mintára készült civiltörvény ellen tiltakoztak. A Barcelona futballcsapat drukkerei egy elmaradt tizenegyes miatt háborognak.

Budapesti közlekedési információk:

A IV. kerületi Megyeri úton az Óceánárok utcánál karbantartás miatt nem működnek a jelzőlámpák. A VIII. kerületi Baross utcában, a Szentkirályi utca után útszűkületre kell számítani veszélytelenítés miatt. A 104-es és a 104A autóbuszok terelve közlekednek, nem érintik a Vízművek lakótelep megállót Dunakeszi, Auchan áruház, illetve Székesdűlő, ipartelep felé.

Mai időjárás előrejelzés:

A nap folyamán több helyen várható zápor, helyenként jégdarával. A hegyekben hózápor is előfordulhat. A hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Névnap és deviza középárfolyam:

Ma Rudolfok ünneplik névnapjukat. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 394,88, USD 371,93, CHF 407,19, GBP 462,57.

+1:

Vegyesek a vélemények azon politikai kezdeményezésről, amely az energiaitalok 18 éven aluliak számára történő betiltását célozza.