Több mint egymillióan hallgatták a magyar bandát, Angliában

A glasgow-i Reaction Management bejelentette, hogy szerződést kötött a Dirty Slippers zenekarral, és az ő égiszük alatt jelent meg a On the top of the world című legújabb DS szerzemény és videoklip.

A Reaction Management vezetője, Jay Burnett elmondta, hogy a Dirty Slippers zenéje nagy benyomást tett rá, és szeretné őket bemutatni az Egyesült Királyság piacán, majd onnan kiépíteni a sikerüket rádiós kiadásokkal és élő koncertekkel.

Dirty Slippers az Abbey Roadon

A zenekar 2021-ben, az EMMI támogatásával rögzítette angol nyelvű dalait a londoni Abbey Road Stúdióban, George Shilling producer vezetésével. A felvételek a Gatehouse teremben zajlottak, amely a The Beatles egykori stúdiója mellett helyezkedik el, és ahol még John Lennon cigarettacsikkjének égésnyomát is megőrizték.

Lobó-Szalóky Lázár, a zenekar tagja mesélte, hogy a magyar csapat után Lionel Richie dolgozott a stúdióban. George Shilling és Neil Dawes hangmérnök a zenekar dalainak szerkezetét és hangszerelését is ismerte, így a felvételek gördülékenyen és feledhetetlenül zajlottak.

Koszos papucsok a színpadon

A Dirty Slippers Wide Open című dalát az angliai Planet Rock Rádió is bemutatta, amelyet naponta több mint 1,2 millió ember hallgat a szigetországban. A zenekar londoni bemutatkozó koncertje majdnem telt házas volt, és a Loud Enough? Magazine London főszerkesztője szerint a fellépés lendületes és pozitív volt, ami felpörgette a közönséget.

A zenekar Suliturné programja iránti érdeklődés olyan nagy, hogy a pénteki napokon kívül kedden és csütörtökön is tartanak érzékenyítő koncerteket.