Az elhanyagolt egészség: férfiak és a vashiány

Sok férfi hajlamos megfeledkezni az egészségének fontosságáról és természetesnek venni az erőt, lendületet, amely a mindennapi teendők elvégzéséhez szükséges, így gyakran csak későn derül ki, hogy a kimerültség oka a vashiány.

Péter, a jogász, keményen indult évének és a folyamatos túlhajszoltságnak tulajdonította állandó fáradtságát, amely a családi életre is negatív hatással volt. A rossz hangulat és a fejfájások miatt konfliktusai is szaporodtak, mind a munkahelyén, mind otthon. A háziorvosa vérvételre küldte, amely során kiderült, hogy vashiány áll a panaszai hátterében.

Péter meglepődött a diagnózison, hiszen azt hitte, a férfiak nem szenvedhetnek vashiányban. Azonban a rendszertelen étkezés és a gyorskaják, valamint a sok tea és kávé fogyasztása miatt nem szívódott fel a szükséges vas. A felesége felvilágosította, hogy a tünetekkel járó vashiány esetén gyógyszeres vaspótlás szükséges, és hogy a vaspótló szirupot a reggeli narancslevébe keverve is be lehet venni.

A Maltofer szirup egy vény nélkül kapható, magas elemivas-tartalmú, klinikailag igazolt hatású, biztonságos vaspótló gyógyszer. A feleség is ezt a szirupot választotta korábban, mert a fogak elszíneződését és az emésztőrendszeri mellékhatásokat mérsékli. A Maltofer szirup előnye, hogy nem lép reakcióba a gyakoribb étel- és italösszetevőkkel, gyógyszerekkel, és étkezéssel egy időben bevéve jobban hasznosul. Péter számára a kényelmes szedés fontos, mivel hónapokig tarthat, míg a vasraktárai újra feltöltődnek.

Vény nélkül kapható, vas(III)-komplex-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!